Jag fick även användning av resterna från de färska vårrullarna, nämligen två av dippsåserna. Bra va!
Lime- & sesammarinad (2pers)
2 lime, saft och finrivet skal
2 msk olivolja
2 msk fisksås
2 msk Kikkomansoja
1 tsk sesamolja
flingsalt & svartpeppar
1 dl sesamfrön till panering
Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg två bitar tonfisk á 200g i en fryspåse, och häll över marinaden. Låt marinera i minst 2h.
Rosta sesamfrön i en het stekpanna. Var försiktig så att dessa inte bränns. Vänd därefter tonfisken i sesamfröna.
Stek tonfisken i en grillpanna, ca. 2 min på varje sida. Dra sedan stekpannan från plattan och lägg på ett lock. Låt stå några minuter.
Bönorna tillagas enligt förpackningen, om ni köper frysta. Annars koka dem i lättsaltat vatten i ca.4 minuter. Kyl snabbt i kallt vatten för att avbryta tillagningen. Vänd därefter bönorna i sesamdippen.
Nu är det väl mest troligt att ni inte har några dippsåsrester, utan att ni gör dem från scratch. Nedan följer receptet på dessa såser.
Sesamdipp
1 1/2 msk ljus soja
1/2 msk ljust muscovadosocker
1/2 tsk sesamolja
1/2 tsk risvinäger
chiliflakes
Blanda samman alla ingredienser.
Den heta honungs- & chilisåsen ringlas över den färdiga tonfisken och bönorna.
Het honung- & chilisås
3/4 dl honung
1/2 dl rödvinsvinäger
1/4 msk risvinäger
1/2 tsk flingsalt
1/2 röd chili
1 finhackad vitlökklyfta
Koka alla ingredienser till dippsåsen i ca. 10 minuter. Låt svalna (såsen kommer att tjockna lite när den kallnar).
Lycka till!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.