Serranolindad kycklingfilé med balsamicosås
1 kg kycklingfilé
Serranoskinka
4-5 tsk torkad oregano
3 dl grädde
3 msk balsamvinäger
2 msk kycklingfond
3 vitlöksklyftor
salt & svartpeppar
Dela ev. filéerna i halvor, om stora. Krydda kycklingfiléerna med oregano, salt & svartpeppar. Bryn filéerna i stekpanna. Vira därefter serranoskinka runt filéerna och lägg i ugnsform.
Vispa ihop grädde, balsamvinäger, fond & vitlök och häll över kycklingen i formen.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca. 20-25 minuter. Håll gärna koll med stektermometer.
Till den här maträtten tycker jag att färsk pasta passar alldeles förträffligt. Kan ni inte göra egen, så finns det bra att köpa i en kyldisk nära dig.
Receptet på pastan hittar ni HÄR.
Trevlig 2:a Advent kära vänner!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.