Kycklingfärs köper jag då och då och varje gång lagar jag något asiatiskt. Jag tycker att chili, lime och koriander passar bättre med den ljusa kycklingfärsen än med vanlig köttfärs. Det blir även en fräschare och lättare känsla med kycklingfärs och med de tillbehör jag ofta gör till. Den här gången blev det ingen sås, utan lite soja och sweetchilisås fick räcka, vilket det göra utan problem. Jag älskar såser, men inget jag saknar här inte.
Asiatiska kycklingbiffar
500g kycklingfärs
3 salladslökar
2 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1/2 kruka färsk koriander
1/2 lime, saften
1 msk asiatisk grönsaksfond (Touch of taste)
1 ägg
1/2-1 tsk chiliflakes
2 tsk flingsalt
lite svartpeppar
Mixa salladslök, chili, vitlök, koriander, ingefära & limesaft till en pasta. Blanda pastan med kycklingfärs och blanda ner ägg, fond, salt, chiliflakes & peppar.
Röran blir ganska lös och kan vara svår att forma till biffar. Ha därför stekpannan klar med het olivolja och smör och klicka ut biffarna direkt i pannan. Välj om biffarna ska stekas klart i pannan eller i ugnen.
Sojafrästa grönsaker
1/2 spetskålshuvud
2 morötter
3 salladslökar
1 msk ljus soja
Strimla kål, skär morötter i tunna slantar och hacka salladskålen grovt. Fräs i olivolja och häll på soja. Fräs tills grönsakerna blivit mjuka.
Välj de grönsaker du har hemma, med fördel broccoli i små buketter samt röd paprika.
Smaklig spis!
//Malin
Kycklingfärs är riktigt gott lätt att variera kryddblandningar:)
SvaraRaderaJa, det är bra! vad brukar du använda den till?
RaderaKram