söndag 3 december 2017

SAFFRANSINKOKTA PÄRON MED KANEL OCH STJÄRNANISOMG! Ja, faktiskt lite så. En riktigt fin dessert som jag tycker att ni alla ska skriva upp på julmenyn 2017. Sockerlagen med saffran, kanel och stjärnanis ville sonen dricka upp i glas och han är egentligen inte så glad i saffran. 

Inkokta päron är en bra dessert av många anledningar. Ett, det är väldigt gott. Två, den är bra för den kan förberedas redan dagen innan och sedan ställas kallt fram till servering. 

Saffransinkokta päron med kanel & stjärnanis
5 fasta päron
7 dl vatten
3 dl socker
1 msk saffransarom från Dr Oetker (el. 1g saffran)
1 kanelstång
2 stjärnanis

Skala päronen, men låt dem vara hela med pinnen kvar. 

Koka upp vatten tillsammans med socker, saffransarom, kanelstång och stjärnanis. Rör tills sockret lösts upp. Lägg i päronen i grytan med den varma lagen och låt småkoka i ca. 15-20 minuter. Känn efter med sticka. Päronen kommer att fortsätta mjukna även efter de tagit av från plattan. Päronen ska nämligen ligga kvar i grytan tills de svalnat.

Vid servering ställs päronet i en fin skål eller i ett fint glas och lite sockerlag är tvunget att finnas med. Häll på lite Xanté Sparkling & Pear precis innan servering och toppa med lite lättvispad kanelgrädde. 

Använd inte all Xanté Sparkling & wine i desserten utan spara lite att hälla i bubbelglaset. Ett gott bubbel som passar som dryck till desserter. Härlig sötma och endast 10% alkohol. 

Ps, idag är det World Pear day. Passa därför på att göra dig en god dessert med päron, dagen till ära. Eller åtminstone lite päronbubbel! 


//Malin  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.