Frallorna är ett egenpåhittat recept, som visade sig bli kanoners. Blev en fralla till lunch faktiskt
Havrefrallor
4 dl steel cut oats
5 dl vatten
1 tsk salt
1 msk honung
25g jäst
25g smör
50g rapsolja
5 dl vetemjöl
Värm upp vattnet till 40 grader och häll över havregrynen. Rör runt och låt stå i ca 15 minuter. Smält smöret och häll i rapsoljan. Låt svalna och häll sedan ner i en degbunke tillsammans med grynröran, honung och salt. Rör ihop och när grynröran är ca. 37 grader smulas jästen ner. Arbeta ihop degen och tillsätt sedan mjölet lite i taget tills att allt är blandat och släpper från kanten.
Täck med handduk och låt jäsa i ca. 45 minuter.
Forma därefter till bullar och låt jäsa igen.
Platta till bullarna lite och pensla dem med mjölk och strö över lite havregryn. Baka dem mitt i ugnen på 225 grader i ca. 25-30 minuter.
Steel cut oats, en nyhet från Axa. Konsistensen är mer som ett slags kross. Ska testa att göra gröt på dem också, säkert gott.
Nu ska jag baka kanelbullar!
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.