måndag 6 februari 2017

KYCKLINGGRYTA MED DUBBLA D - DIJON OCH DILL


En kycklinggryta funkar alltid, visst är det väl så. Man kan lägga ner lite vad som i den dessutom. Igår hade jag bresaola och dill kvar i kylen, så det fick går ner. Dijonsenap och kycklingfond sätter god smak på såsen. Såsen är för övrigt nästan det viktigaste. 

Perfekt med rester också, blev hela två lunchlådor . Blir dock att lägga en av dem i frysen, då lilleman ligger hemma med feber och det kan bli nån dag hemma. 


Kycklinggryta med dijon och dill
1 kg kycklingfilé
60 g bresaola (skinka går bra, eller uteslut helt)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3 tsk dijonsenap
1 tsk kinesisk soja
4 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 dl grädde
3/4 dl finhackad dill

Skiva kycklingen, strimla bresaolan och rödlöken. Salta och peppra kycklingen och bryn den i olivolja och smör. Tillsätt bresaola, rödlök och pressad vitlök och låt fräsa med i några minuter. 
Lägg till dijonsenap, soja och fond och häll på vatten och grädde. Vänd tillsist ner den finhackade dillen och låt grytan småputtra i ca. 20 minuter. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. 

Jag valde att inte reda grytan. Vill man ha lite tjockare sås, så kan man så klart reda av den lite. 





Ha en bra vecka!



//Malin




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.