tisdag 10 januari 2017

ASIATISKA KYCKLINGBIFFAR MED KRÄMIGA NUDLAR OCH PAK CHOIGårdagens handling blev en dyr historia. Kyl och frys helt tomma och skafferiet fasligt ensligt. Däremot plippade jag vilt bland Veckans spartips på Ica, vare sig jag behövde varorna eller inte. Kanske eventuellt kan vara en förklaring till slutsumman... 
Meeen, blippade i alla fall hem Pak choi, som inspirerade till dagens middag. Dock det enda jag hade hemma, så fick bli en vända till butiken även i dag. Jag fattar inte varför jag aldrig lär mig!

Dottern jublade vid hemkomst och fick feeling och satt och spelade Per Moberg bredvid mig under tiden jag lagade maten. Med spelar menar jag alltså dramatiserade med vilda gester. Hon klockade mig och hotade med att grannen kanske skulle vinna om jag inte satte fart. Men jag vann, det måste jag gjort, för maten blev riktigt bra. En 10-poängare, helt klart!

Asiatiska kycklingbiffar 8st
500 g kycklingfärs
2 små schalottenlökar
1 kruka koriander
2 vitlöksklyftor
2 tsk fisksås
1 lime, saft och skal
1 msk ingefära
3 tsk sambal oelek

Skala lök, ingefära och vitlöken och mixa till röra tillsammans med en hel kruka koriander. Blanda detta med kycklingfärsen och tillsätt även fisksås och sambal oelek. 
Forma till biffar och bryn i smör och olja. 

När biffarna fått fin färg läggs dessa i ugnsform. Låt dem vila medan pak choi steks in samma panna som biffarna stekts i. Kålen bryts av blad för blad innan den lägges i pannan. Pressa över lite lime och vänd bladen några gånger. Salta och peppra lätt. Lägg kålen bredvid biffarna i formen och ställ in i ugnen på 200 grader och låt stå tills biffarna är klara och har en innertemp på ca. 70 grader.

Under tiden biffarna är i ugnen kan nudlarna och såsen göras. Nudlarna kokas enligt instruktion. Jag valde Santa Marias Wheat noodles, men välj de nudlar ni gillar bäst. 

Sås
400ml kokosmjölk
2 dl créme fraiche
2 msk panangcurrypasta
1 tsk fisksås
1 tsk sambal oelek
1 lime, saften

Såsen gjorde jag i pannan utan att ha sköljt ur den. Blanda alla ingredienser i stekpannan och låt såsen koka ihop sig. Smaka av med sambal oelek och fisksås. Blanda såsen med de färdiga nudlarna. 

Lite lime och massor av koriander gör rätten fullkomlig!


Pak choi
//Malin Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.