onsdag 11 januari 2017

MATIG SALLAD DE LUXE



Romanesco vilket underbart namn på en underbar kål. Känns skönt att kunna stifta bekantskap med en ny vän i kålfamiljen. Visste så klart att den fanns, men hade aldrig tidigare köpt hem den. Vacker och ståtlig låg den då där och lockade på mig och då jag älskar kål var jag ju tvungen att köpa den. 

Romanescon fick bli den lite matigare delen i kvällens goda sallad. God damn så god dessutom! Med en smakrik vinaigrette på allt det goda känner jag mig nu färdig för lite soffhäng. 

Matig sallad ca. 4 port
125 g blandad medelhavssallad
1 romanesco
10 körsbärstomater
4 ägg
1 pkt bacon
1 avokado
200 g halloumi
chiliflakes (Dilip´s chili)

Vinaigrette
2 msk olivolja
2 msk vitlöksolja (Gunnarshögs smaksatta rapsolja)
1 tsk dijonsenap
1/2 msk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
flingsalt & svartpeppar

Mixa samman alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. 

Lägg salladen i en vacker skål och toppa med halverade körsbärstomater. Ringla över hälften av vinaigretten. 
Dela romanescon i buketter och förväll i saltat vatten i ca. 5 minuter. Känn efter med sticka, då de inte ska vara överkokta. För att stanna av kokningen efter de är klara är det viktigt att få ner temperaturen. Häll i kallt vatten i kastrullen och byt sedan ut vattnet när det blivit varmt igen. Häll därefter av allt vatten.
Lägg ut romanesco, skivad avokado och ägghalvor på salladen. Toppa med knaperstekt bacon i bitar samt halloumiost stekt i tärningar. Ringla över resterande vinaigrette och strö över lite chiliflakes, flingsalt och nymalen svartpeppar. 



God kväll!

//Malin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.