måndag 12 december 2016

PIZZABULLAR - PERFEKT TILL MELLISDe gånger jag bakat den sista tiden har sonen förväntansfullt tittat ner i degblandaren och frågat om det är pizzabullar. Det har det ju förstås inte varit, inte fram tills idag i alla fall. Kändes därför bra i mammahjärtat att i dag kunna svara ja på hans fråga. Ni kan tro att han blev glad. Tre bullar åt han, vilket är bra för att vara Ludvig. Han blev också nöjd när jag meddelade att han kan ta för sig av bullarna när han kommer hem från skolan. Bara att ta ut från frysen och värma i micron. 

När Ludvig väl blir hungrig blir han tokhungrig direkt och klarar inte av att vänta, inte ens en kort stund. Han vill då äta annat i väntan på att maten ska bli klar. Jag vill oftast att han ska hålla sig, och förklarar varje gång att det aldrig hänt att tioåriga pojkar dött av svält efter trettio minuters väntan på mat... 

Pizzadeg
50 gram jäst
75 gram smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
ca. 12 dl vetemjöl


Fyllning

strimlad rökt skinka
riven ost
tomatsås (Mutti)
oregano

Smula ner jästen i en degblandare. 
Smält smöret, häll i mjölken och värm till fingervarmt. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt sedan resterande vätska. 
Blanda ner mjölet och saltet lite i taget tills degen släpper från kanten. 
Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca. 30 minuter. 
Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på tomatsås, toppa med riven ost och strimlad skinka. Strö över oregano. 
Rulla ihop till en rulle och skär i lagom tjocka bitar. Lägg varje bit i en muffinsform på plåt och täck med brödhandduk. Låt jäsa i 30 minuter till. 

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över riven ost. 

Baka bullarna i mitten av ugnen på 225 grader i ca. 15 minuter. //Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.