torsdag 15 december 2016

SPAGHETTI CARBONARA MED GRÖNKÅL


Tröstmat när den är som bäst, men går bra att äta även om du inte behöver tröstas. Kanske till och med är så att du slipper tröstas på länge, om du äter det här. Ja, så är det nog. 

Vad som är nytt i carbonaran är den tillagda grönkålen. Har sagt det innan och säger det igen, kål kan slängas ner både här och där. Jag hade färsk grönkål hemma, men fungerar även med svartkål så klart. Men nu är det ju grönkålens tid, så bäst att passa på att riktigt svulla när det finns att köpa överallt. 

Spaghetti Carbonara
2 pkt bacon
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
3 dl riven parmesan
3 äggulor
3 dl hackad färsk grönkål
flingsalt & svartpeppar

Koka spaghetti enligt förpackningen. Var noga med att inte överkoka den.

Hacka lök och vitlök, och strimla baconet. Stek baconet och tillsätt lök, vitlök och hackad grönkål. Vänd runt och tillsätt 3/4 dl av pastavattnet. Låt puttra tills vätskan försvunnit. 

Riv parmesan och blanda med grädde och äggulor. Salta och peppra lätt. 

Vänd ner baconmix (spara lite till serveringen) och gräddblandningen i spaghettin och rör tills osten smält. 

Häll upp i fin skål och toppa med mer baconmix och riven parmesanost. Dra några varv med pepparkvarnen också. 

En äggula i halvt äggskal är tjusigt vid servering, och jag antar att man kan äta. Dock inget för mig... 



Fredag i morgon, igen...


//Malin








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.