torsdag 3 november 2016

VEGETARISK PASTA MED SPENAT, VITLÖK CHILI OCH BASILIKA



Väldigt ofta hittas påsar med trist sallad eller spenat i kylen. Jag köper hem och glömmer sedan av dem. Det tar faktiskt inte så många dagar innan den säckar ihop i påsen. Slängde senast i dag en påse med blandad krispig sallad, som nu var allt annat än krispig. 

Men den här gången hann jag använda spenaten innan det var för sent. Fick också använt det sista av den goda citronpastan jag köpte på Hav52 för ett par veckor sedan. Nom nom nom!

Vegetarisk pastarätt
300 g citronpasta från Hav52 (el. valfri pasta)
5 rejäla nävar färsk spenat
2 vitlöksklyftor
5 salladslökar
1/2 kruka basilika
1/3-1/2 msk chiliflakes
4 dl riven parmesan
flingsalt & svartpeppar

Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen. 

Finhacka vitlöken och skiva salladslöken fint. Fräs vitlök och lök i olivolja och lägg i hälften av spenaten. Vänd runt och krydda med chiliflakes. Tag lite i taget och känn efter vilken styrka ni vill ha. 

Vänd därefter ned pastan och salta och peppra efter smak. Tillsätt resten av spenaten samt grovt hackad basilika. Blanda ned hälften av parmesanosten och resten strös på toppen. 

Jag använde mig av Mill&Mortars ekologiska chiliflakes av röd chili och piripiri. Chilin hittar ni i min butik Annies Stuga.



I morgon fredag, igen!

//Malin





2 kommentarer:

  1. Mums, så gott och fräscht. Ha en fin fredag, kram!

    SvaraRadera
  2. Ja, alltså de där påsarna blir ju så dassiga. De ligger där som slaka fördettingar i kylen med något simmigt i botten. Fast när man köper dem tror man ju alltid att man ska äta den och känna sig FRÄSCH.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.