lördag 19 november 2016

PANANGCURRYGRYTA MED KYCKLING



Min dotters favoritmat är asiatisk mat, hon fullkomligt älskar det! Sushi är en favorit och färska vårrullar en annan. Men thaigrytor går också ner, utan några större problem. Ni kan förstå att hon blev glad när jag i veckan som var, överraskade med en Panangcurry. 

Panangcurry
600 g kycklingfilé
4 msk panangcurrypasta
2 gula lökar
400 ml kokosmjölk
1 dl grädde
1 dl vatten
3-4 msk fisksås
1 msk socker
1 broccolihuvud
1 näve haricots verts
1 röd paprika
3 kaffirlimeblad

Häll olja i stor gryta och när den är het tillsätts currypastan och strimlad lök. Blanda runt och häll i kokosmjölk och vatten och låt småputtra i ett par minuter. Tillsätt strimlad kyckling och låt koka vidare på låg värme tills dess att kycklingen är färdig. 

Tillsätt fisksås, socker, limeblad och grönsakerna i lagom bitar och låt allt koka ihop till en härlig gryta. 




I kväll bjuder svägerskan på kalkonmiddag. Ser jag fram emot!


//Malin






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.