söndag 20 november 2016

PISTAGENÖTSPESTO OCH GOTT PLOCK


Det här mina kära vänner är gott, väldigt gott till och med. Kanske inte den mest höstliga maten man kan laga, men känner att det blir mycket av det ändå. Tycker om middagar som består av lite olika rätter som man kan plocka av. 

Köpte tidigare i veckan italiensk buffelmozzarella på Hav52. Mozzarellan var underbart krämig och god. Caprese är en favorit, gärna med en riktigt god olivolja och fina tomater. Inga egna solvarma tomater nu tyvärr, men dock svenska från Bua. 

Den lufttorkade skinkan och rödvinssalamin vi åt till pastan är Gårdsbutik Thuressons egengjorda. Väl värt ett besök om ni inte varit där tidigare. 

Tanken var att jag skulle köpa pinjenötter, men jag kom hem med pistagenötter. Kan nu i efterhand säga att jag faktiskt föredrar pistagenötter i pesto.  

Pistagenötspesto
1 dl pistagenötter
1 kruka basilika
ca. 2 1/2 dl fin olivolja (Använde olja från Chateau d´Estoublon)
1 vitlöksklyfta
2-3 dl riven parmesanost
flingsalt & svartpeppar

Rosta nötterna i torr stekpanna i ett par minuter. Rör på pannan hela tiden så att de inte bränns. Mixa basilikan tillsammans med vitlök och ca. hälften av oljan. Tillsätt nötterna och pulsa tills de mixats "lagom". Häll över peston i en skål och blanda ner riven parmesanost. Tillsätt mer olja tills ni är nöjda med konsistensen. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. 


Riktigt god buffelmozzarella från Napoli tillsammans med tomater, basilika och fin olivolja från Chateau d´Estoublon.


Trevlig kväll!


//Malin
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.