måndag 4 juli 2016

CHOCOLATE CHIP COOKIES MED GRANOLA



I första utskicket av Smakbox fick man med en påse med Urkraft granola från Finax. En god granola, men även en prima ingrediens i cookies. Man kan alltså byta ut havregryn mot granola eller müsli och kakorna blir snäppet godare. Tillsammans med god mörk choklad från Lindt och söt vit choklad så blir det tokgoda kakor som är så bra att ha hemma så här i sommartider. 

Tillbaka till Smakbox ett slag. Jag har fått hem två stycken och har varit riktigt nöjd med det mesta i dem. Värdet på lådorna är mellan 350-450 kronor och lådan kommer ut var tredje månad. Helt klart värt pengarna! Nästa låda kommer i mitten av augusti, ser fram emot att få se vad den har att erbjuda. Det är en speciell känsla att öppna lådan. Men vill ni inte veta innan vad som är i den, så håll er ifrån Instagram... Många som lägger ut lådans innehåll när de får hem den. 

Jag prenumererar även på Testagram. Den lådan är lite mindre och kostar därför endast 99kr. Varje månad kommer den och den innehåller inte bara mat utan även annat som kan vara användbart. Superskojigt! 

Chocolate chip cookies
250 gram smör
2 dl Brun Farin
1 dl strösocker
200g mörk choklad
100g vit choklad
2 st ägg
4 1/2 dl granola, müsli eller havregryn
4 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver

Vispa smör, socker och brun farin pösigt med elvisp.
Vispa upp äggen lite lätt för hand och häll i smörblandningen.
Tillsätt mjöl, granola och choklad. Blanda ner vaniljsocker, bakpulver och salt. 
Rulla bollar, valfri storlek och lägg ut på bakpappersklädda plåtar.
Baka 11-14 minuter i 175 grader.




Trevlig kväll!

//Malin





2 kommentarer:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.