I den lilla hytten sov vi över på sommarloven. Kommer inte riktigt ihåg hur vi löste det med tanke på att vi var fem i familjen. Men mysigt var det. På morgonen gick vi till den lilla närbutiken och köpte färska frallor och småyoggi i små plastbyttor. När jag äter jordgubbsyoghurt med fruktbitar från Arla får jag fortfarande smakminnen från den tiden. Lunchen bestod många gånger av Bullens pilsnerkorv eller bräckt kokt skinka med grädde, potatis och lingonsylt. Gott då, men nu skulle jag inte köpa den skinkan.
Mina föräldrar sålde badstugan efter ett par år, men släkten hade ännu övertaget av området ett bra tag till. Ja, kanske fortfarande men inte samma personer som hade det från början. De allra flesta stugorna är nu även dubbelt så stora och riktigt lyxiga. Men inte alla och däribland min morbrors stuga, som fortfarande håller 9 kvm, med lilla pentryt och garderoben inräknat. I denna lilla lilla stuga sov jag och min familj i natt.
Ingen ström, inget vatten eller wi-fi. Vi beställde pizza på en av de många pizzeriorna på Skrea strand och satt sedan inne i stugan och spelade Labyrint till vi kände oss nöjda och lite sömniga. En utdragssäng och en madrass på golvet blev sängplatserna. Jag sov inget vidare innan Lars åkte till jobbet 06.30 och snarkningarna upphörde och Ludvig flyttade ner på golvet. Efter det sov jag ok tills klockan 9.00.
Barnen och jag intog vår frukost på caféet På G nära stugan och styrde sedan bilen mot Glommen igen. Alla väldigt nöjda över vår lilla utflykt. Vi kommer absolut att göra om detta i sommar, men då ska jag ha med öronproppar och Lars vägrar då att ligga på tunn madrass på golvet.
Ja, tänkte ni kanske. Blir det inget utlovat recept eller? Jo, tänk för att det blir det, men ville först dela med mig av lite nostalgiminnen så här på kvällskvisten.
Receptet i kväll blir på en god potatissallad med syrlig dressing. Ett lite fräschare alternativ till krämig potatissallad.
Potatissallad med citron- & honungsdressing
1 kg färskpotatis
3 msk rödvinsvinäger
3 msk citronolja
1 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
2-3 tsk hackade färska örter (timjan, oregano och rosmarin)
flingsalt & nymalen svartpeppar
8 körsbärstomater
1/2 rödlök
10 gröna oliver utan kärna
3 nävar mixad grönsallad
färska örter
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av och ställ att svalna. Vispa samman vinäger, olja, citron och senap. Salta och peppra lätt. Blanda ner finhackade örter. Vänd ner dressingen i den avsvalnade potatisen tillsammans med rödlök, tomater och oliver i bitar.
Lägg ut salladen i botten på fin skål och placera potatissalladen ovanpå. Toppa med ytterligare några tomater, lök, oliver samt färska örter.
Till detta åt vi grillad kycklingfilé med citrussalt och örtkrydda från Mill&Mortar.
Lite créme fraiche med pressad vitlök är en kall sås som vi ofta äter här hemma. Fungerar lika bra till grillat som till tacos.
Ha det gott i "sommarvärmen"!
//Malin
Vilka fina minnen och salladen ser så god ut.
SvaraRaderaKram!
Tack snäl!a! <3
RaderaBra middagstips! Tack för det och ha en ljuvlig sommardag!
SvaraRaderaKram Jenny
Tack detsamma! Nu vill jag ha hit solen på riktigt. Börjar tröttna på blåst och växlande molnighet, som mest blir moln. Ni kanske har bättre på din kust.
RaderaKram kram