söndag 1 maj 2016

SERRANOLINDAD KYCKLINGFILÉ I BALSAMICOSÅS



En underbar helg har nu snart dragit sin sista suck, och en ny arbetsvecka står inför dörren. En kort vecka dock, som består av endast tre dagar. Det har också hunnit bli maj månad och inom kort kommer värmen. Alltså alltså, nu har vi allt det härliga framför oss. Har sagt det innan, men alltså värt att upprepas. Bara massa trevligheter nu. Älskar när barnen kan vara ute och leka, och gör det dessutom frivilligt. Älskar när barnen kan vara ute och leka även efter middagen. Älskar när barnet vaknar tidigt på morgonen, eftersom vi glömt rulla ner... Eller vänta nu, glöm det sista jag skrev.  

Älskar däremot den här klassiska kycklingrätten från Arla. Den är inte ny men ack så god. Perfekt en söndagsmiddag tillsammans med ris och en god sallad. 

Serranolindad kycklingfilé med balsamicosås
1 kg kycklingfilé
Serranoskinka
3 dl grädde
3 msk balsamvinäger
1 1/2 msk kycklingfond 
3 vitlöksklyftor
torkad oregano 
flingsalt & svartpeppar 
färsk oregano 

Salta och peppra kycklingen och strö på torkad oregano. Bryn kycklingen i smör och lägg sedan över i ugnsform. Linda en eller två skinkskivor runt varje kycklingfilé. 

Blanda grädde, fond, balsamvinäger och pressad vitlök. Häll såsen över kycklingen. Strö över lite färsk oregano. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca. 20-25 minuter.

Servera tillsammans med en god sallad och kokt ris. 




I fredags öppnade Glommens Fiskekrog för säsongen och vi var på plats för att avnjuta god mat och dryck. Alla i sällskapet var riktigt nöjda med maten och servicen. Jag ser fram emot en sommar med härliga kvällar på deras uteservering. Den 1 juli kommer LaGayla Frazier med band till Fiskekrogen. Kanske det även blir andra musikgäster på lilla scenen vid havet. 






Ha en skön vecka!

//Malin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.