torsdag 26 maj 2016

COLESLAW OCH GRILLADE SPARERIBS



Jag har nu hittat ett utmärkt användningsområde för min maltvinäger jag köpte i London förra året, nämligen coleslaw. Får dock göra väldigt mycket kålsallad, eftersom jag köpte på mig tre flaskor vinäger. Ni som bor nära och behöver lite maltvinäger kan därför gärna få komma och hämta er några matskedar så ni kan göra den här goda goda salladen. Utmärkt till helgens grillningar.

Coleslaw
1/2 färskt vitkålshuvud
3 morötter (små)
2 dl Hellmanns Majonnäs
4 msk créme fraiche
2 msk maltvinäger
1 msk fransk senap
1/2-1 msk socker
flingsalt & svartpeppar

Skala och riv morötterna grovt och strimla vitkålen fint. Blanda samman ingredienserna till såsen och vänd ner vitkålen och morötterna. Smaka av med salt och svartpeppar. 



Man kan ju inte enbart äta coleslaw, så vi grillade även lite tunna revbensspjäll köpta hos Gårdsbutik Thuresson. Revbenen penslade vi med Teriyakisås under grillningen. Såsen, som är smaksatt med kanadensisk lönnsirap och ingefära, säljer jag i min butik Annies Stuga. Alla såserna från Red Maple sauces är riktigt bra och vi använder dem väldigt ofta. Finns både teriyakisåser och bbq-såser. 



Ser kanske lite väl bränt ut, men det var den faktiskt inte, bara härligt krispigt!


Ps, i morgon är det fredag igen...

//Malin





2 kommentarer:

  1. Synd att jag bor så långt ifrån annars hade jag kommit direkt :)

    SvaraRadera
  2. Härlig avslappnad grillstil Lars han har där i bakgrunden!
    Tunna revbensspjäll... fasen så jädra gott det är, sitta och gnaga ben är alla tiders:)

    Kram på dej Malin!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.