onsdag 6 april 2016

SPENATOMELETT MED STEKTA CHAMPINJONER, TOMATER, GRÄSLÖK OCH PARMESAN



Omelett äter vi ofta här hemma. En prima middag de dagar jag kommer hem lite senare. Det går snabbt och den går att variera oändligt. Jag har haft spenat i omeletten tidigare också, men då inte i omelettsmeten. Genom att mixa den med grädden och ha den i smeten blir omeletten härligt vårigt grön. 

Höll omeletten vegetarisk med stekta champinjoner, tomat, parmesan och färsk gräslök. Vad brukar ni ha i er omelett?


Spenatomelett med champinjoner
5 st ägg
1-2 dl grädde
2 nävar babyspenat
2 vitlöksklyftor
2 dl champinjoner
2 dl körsbärstomater
2 dl riven parmesanost
2 msk finhackad gräslök
flingsalt & nymalen svartpeppar

Mixa spenat med 1 1/2 dl grädde och två vitlöksklyftor. Vispa samman med 5 ägg och tillsätt ev lite mer grädde. Salta och peppra. 

Skiva champinjonerna och fräs i smör och olivolja tills de fått fin färg. Salta och peppra lätt. Riv parmesanosten och dela tomaterna i halvor.

Häll omelettsmeten i oljad stekpanna. Sänk värmen så den inte bränner. Lägg på ett lock så stelnar toppen lättare. När omeletten är lagom krämig strös hälften av parmesanen på halva omeletten, detta tillsammans med tomaterna, alla stekta champinjoner och finhackad gräslök. 

Fös över omeletten på större fat och vik den dubbel. Strö över resten av osten och även lite finhackad gräslök. Så klart! 




Ps. Rätt person vann Sveriges Mästerkock!
Grattis Catarina Köning!

//Malin



2 kommentarer:

  1. Omelett är så gott. På senaste tid har jag haft i grönkål och champinjoner. Nu blev jag hungrig :) Kram!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.