måndag 4 april 2016

LAMMFÄRSBIFFAR SMAKSATTA MED ROSMARIN & VITLÖK, SÖTPOTATISPURÉ MED PARMESAN OCH SMÖRSTEKT SPARRISLamm är något jag sällan tillagar och sällan äter. Inget jag beställer på restaurang, till skillnad från Lars, som gärna gör det. Nu fick vi ju förstås lammstek hos vänner på påskafton, vilket var jättegott. 

I torsdag blev det då i alla fall lamm i vårt hus. Lammfärsbiffar för att vara mer exakt. En bra inkörsport in i annat lammkött tror jag. Färs smakar lite lagom av lamm och det är lätt att använda. 

Lammfärsbiffar med rosmarin & vitlök
500g lammfärs
1 rödlök, finhackad
1 dl grädde
1 solo vitlök, pressad
1 msk färsk rosmarin, finhackad
1 ägg
2 tsk salt
2 tsk flingsalt
nymalen svartpeppar

Blanda färsen med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Stek biffarna i olivolja och smör. Stek antingen färdigt dem i stekpannan eller låt biffarna gå klart i ugnen. En bra innertemperaturen är 70 grader på lammfärsbiffar.

Till biffarna åt vi en sötpotatispuré med parmesanost. En len och god puré, med en tydlig sötma. Smörstekt sparris skulle jag kunna äta varje dag faktiskt. En riktig favorit! 

Sötpotatispuré
2 st sötpotatisar
1 dl grädde
2 dl riven parmesan
flingsalt & nymalen svartpeppar

Skär potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen genom potatispress. 
Mixa tillsammans med grädde och hälften av osten. Rör ner resterande av parmesanen och smaka av med salt och svartpeppar. 

Smaklig spis!
//Malin
4 kommentarer:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.