söndag 10 april 2016

HAV MÖTER SKOG - UGNSBAKAD FJÄLLRÖDING, GRÄDDSTUVADE KANTARELLER OCH BONDBÖNOR
Nästan plågsamt att skriva det här inlägget i dag. Är nämligen riktigt hungrig och maten på bilden var så god att jag nästan grät. Ja, verkligen hur gott som helst! Tänk om jag hade haft en extra portion av detta nu till lunch i dag. Men men, kan ju trösta mig med att jag kan laga det igen. Har tre fjällrödingsfiléer kvar i frysen och jag tror att svärmor eventuellt kan ha fler påsar med kantareller. Gäller att fjäska för henne framöver alltså... 

Maten vi åt i går kväll behöver egentligen inget recept, det är riktigt lätt att göra. Det är ju näst bäst med maträtten då, efter smaken. 

Fjällrödingen köpte jag i veckan när Hav52 sålde den för 169kr/kg. Bäst att passa på liksom! 

Ugnsbakad fjällröding
Fjällrödingfiléer
flingsalt & svartpeppar
citronolja
citron

Smörj en plåt med olja och placera fisken ovanpå. Salta och peppra och lägg en eller flera citronskivor på toppen och avsluta med att ringla över lite citronolja.

Baka i ugnen på 150 grader i ca. 15 minuter. Håll koll på innertemperaturen, bör ej överstiga 52 grader. 

Filéerna vägde ca 200g styck 

Gräddiga kantareller
3 dl förvällda gula kantareller
2 dl grädde
2 msk persilja
flingsalt & svartpeppar

Fräs svampen i lite smör, rör om tills allt vätska försvunnit. Tillsätt grädden och låt småputtra i ca. 10 minuter. Tillsätt hackad persilja och smaka av med salt och peppar.

Kokta bondbönor
10 st bondbönor
salt 
smör
citron

Pilla ur bönorna ur de stora bönskidorna. Koka dem i lättsaltat vatten i ca. 10 minuter. Häll av vattnet och kyl genast ner med iskallt vatten. Håller färgen bättre då. Skala bort den yttre hinnan av bönorna. Fräs bönorna i smör och salta och peppra lätt. Pressa över lite färsk citronsaft.

Nu är det bara att arrangera det hela lite flott på en tallrik. Jag serverade tillsammans med kokt sparrispotatis och rödingen toppades med fin röd forellrom. Flott flott och gott gott!


Första flaskan rosé slank även ner igår. Hade underbart väder på dagen, så kom liksom "In the mood" för det. En favorit är just denna Domaine de Collavery. Föredrar ljusa roséviner och denna är toppen!


Ha en skön eftermiddag och kväll!

//Malin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.