Barnsligt förtjust i tacos i alla former. Inte konstigt att det är svenskarnas nationalrätt. Ja, typ i alla fall. Tacofredag är trots allt ett väl använt uttryck i Sverige. Vi körde på tacopajonsdag i stället, hedningar som vi är. Som vanligt var tre av fyra nöjda. Den fjärde ansåg att jag förstört tacofärsen med all ost...
En god pajdeg, men räkna inte med att kunna skära fina pajbitar. Men smaken är det inget som helst fel på.
Glutenfri tacopaj
Pajbotten
150 g smör
2 dl pofiber
3 tsk fiberhusk
1 1/2 dl mandelmjöl
1 tsk flingsalt
Lägg pofiber, mandelmjöl, fiberhusk i en matberedare. Tillsätt smöret delat i kuber och mixa till en deg. Låt vila i ca 10 minuter.
Tryck ut degen i en pajform, hjälper att använda en slickepott och dra upp pajdegen mot kanterna. Ställ sedan formen i kylen i minst 1 timme.
Förgrädda pajskalet i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter.
Fyllning
500 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
1 gul lök
2 dl créme fraiche
2 msk Hellmanns majonnäs
2 vitlöksklyftor
3 tomater
3 dl riven smakrik ost (Kvibille cheddar)
Flingsalt & svartpeppar
Fräs färsen och tillsätt hackad lök. När färsen är tillagad tillsätt tacokryddan och 1 dl vatten. Låt färsen puttra på medan du förbereder toppingen.
Blanda créme fraiche med majonnäs och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
Fyll det förgräddade pajskalet med tacofärsen. Täck med tomatskivor och bred ut såsen ovanpå. Strö därefter över osten och grädda i ugnen på 225 grader i ca. 20-25 min eller tills osten fått fin färg.
Riktigt gott med vitlökssåsen i pajen. Blir härligt krämig! |
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.