onsdag 30 mars 2016

VEGETARISKA HALLOUMIBIFFAR MED TOMATSÅS



Tomt kylskåp, riktigt tomt, så det fick bli en storhandling i dag. Fick med mig hjälp i form av dotter, men fick muta med fika på Stålboms konditori. Hade som vanligt ingen handlingslista eller veckomeny, så fick väl med mig ungefär hälften av vad jag hade tänkt. 

Ella bestämde att vi skulle äta vegetariskt i dag, riktigt roligt att hon är så intresserad av mat nu. Kanske inte att tillaga men av smaker, gärna starka smaker. Köpte en ny het chilisås som jag knappt kunde ta i munnen, hon åt den med tesked...

Vegetariska biffar
394 g kikärtor (234g avrunnen)
220 g halloumi
1 palsternacka
2 morötter
1 dl finhackad purjolök
1/2 dl finhackad gräslök
1 solo vitlök
2 ägg
1 tsk salt + 1 tsk flingsalt
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk (eller mjöl)
svartpeppar

Häll av kikärtorna och mixa dem i mixer. Riv halloumi, morötterna och palsternackan grovt. Finhacka vitlök, purjolök och gräslök. Blanda samman allt med ägg, salt, svartpeppar, bakpulver och fiberhusk. 

Forma till biffar och stek dem i smör och olivolja. 




Tomatsås passar till det mesta, så också dessa biffarna. 

Tomatsås
1 burk Mutti tomatkross
1 dl vatten
1 rödlök
1 solo vitlök
1 msk balsamvinäger
1 bit parmesanost (ca. 5x5 cm)
färsk basilika
flingsalt
svartpeppar
örtsalt

Finhacka löken och fräs i olivolja. Häll på tomatkrossen, vatten, balsamvinäger och pressa i vitlök. Lägg i en hel bit parmesanost. Låt småputtra på låg värme i ca. 10-15 minuter. Tillsätt färska basilika och smaka av med salt och peppar. 


En riktigt god maträtt som antingen kan serveras som på bilden, eller tillsammans med en god pasta. 



Ha nu en lovely vecka!
//Malin



2 kommentarer:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.