Pesto kan göras röd, genom att byta ut basilikan mot soltorkade tomater. Blir ju en annan grej, men väldigt gott. Kan ätas till pasta, men också toppa lax.
Det blev ganska mycket över och lite av det blandade jag i omelettsmeten till en lunch jag åt någon dag efter laxmiddagen.
Omeletten toppade jag med bacon, purjolök, tomater och en massa parmesan.
Röd pesto med soltorkade tomater
200g soltorkade tomater i olja
1 dl cashewnötter
2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
2 dl riven parmesan
2 tsk citronsaft
flingsalt & svartpeppar
Rosta nötterna i torr stekpanna. Mixa nötterna tillsammans med tomaterna och pressad vitlök. Häll i oljan lite i taget. Tillsätt riven parmesanost och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut peston på laxbitar och ställ in i ugnen på 175 grader i ca. 20 minuter. Håll helst koll på innetemperaturen som inte bör överstiga 52 grader.
Som sås blandade jag lite av peston med créme fraiche och smakade av med salt, peppar och lite citronsaft.
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.