söndag 13 mars 2016

KYCKLINGGRATÄNG MED MANGO CHUTNEYJag tycker inte det var länge sedan jag storhandlade och nu är det tomt i kylen igen. Konstigt, lika konstigt som att veckan endast verkar bestå av måndagar och fredagar. Jag har inget emot att handla och jag har verkligen inte något emot fredagar, men ogillar att det kostar så mycket och att fredagar för snabbt övergår till måndagar. 

Trots ekot i kylen så fanns det ändå en del, tillräckligt i alla fall för att få ihop till en riktigt god kycklingrätt. Mycket smak och med härlig hetta. Hur mycket hetta kan själv regleras med mängden sambal oelek. Mango Chutneykyckling
1 kg kycklingfilé
2 dl grädde
2 dl créme fraiche
1 1/2 dl mango chutney
2 tsk ljus soja
1 tsk curry
2 vitlöksklyftor
3-5 tsk sambal oelek 
1/2 purjolök
flingsalt & nymalen svartpeppar
2 dl riven ost (parmesan)

Strimla kycklingen, salta, peppra och bryn i smör. Strimla purjolöken och skölj noga. Fräs purjolöken i olivolja, salta och peppra lätt. Fördela löken ovanpå kycklingen. 

Vispa samman alla ingredienser till såsen och häll över kycklingen. Toppa med riven ost och ställ in i ugnen på 225 grader i ca. 25-30 minuter. Ella ville ha nudlar till maten medan jag och Lars valde ångad broccoli och en sallad. Hade passat väldigt bra med jasminris också. Kan meddela att jag är väldigt glad över min lunchlåda. Men den får vänta till tisdag, för i morgon är det studiedag och lunch på Laxbutiken väntar. 
Ha en riktigt bra vecka!
//Malin1 kommentar:

  1. Grannen snett mitt emot31 mars 2016 18:52

    Hej Malin,
    I kväll har vi lagat kycklinggratängen med mango chutney. Hade alla ingredienser hemma för ovanlighetens skull. Jättegott när det är lite sting i maten.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.