tisdag 8 mars 2016

ÄGG- & BACONMUFFINS MED BRIE



Snabba recept redo på en halvtimme och som samtidigt är smarriga är perfekta på kvällar som är lite stressiga. För sådana kvällar inträffar och det ganska så ofta. Eller kanske så stressiga, men kvällar då jag kommer hem för sent för att tillaga något som tar tid. 

Ägg är perfekt för dessa kvällar. Finns så mycket gott att göra på ägg. Favoriten är omelett, med grädde i då så klart. Eller äggmacka med Hellmann´s majonnäs. Barnen väljer ju helst pannkaka om de får välja maträtt med ägg i. 

I dag testade jag äggmuffins i muffinsform för första gången. Hur bra som helst ju. Baconet blir som en liten korg i botten i den hälls en äggmix och en bit brie läggs i. Vips in i ugnen och vänta en stund. Hur smidigt som helst och riktigt gott!

Ägg- & baconmuffins med brie
1 pkt bacon
5 ägg
2 msk grädde
100 g brie
flingsalt & svartpeppar

Pensla smält smör i 7 hålor i muffinsform. Dela baconet i mitten. Lägg två skivor bacon i kors i muffinsformen. Vispa samman ägg och grädde och salta och peppra lätt. Fördela äggblandningen ovanpå baconen i muffinsformen. Skär brien i bitar och lägg en bit i varje form. 

Ställ in i ugnen på 200 grader i ca. 20 minuter. Fyllningen ska ha stannat och fått gyllene färg. 



Kommer absolut att göra om dessa små muffins. Bra att packa med sig om man ska ut på picknick nu i vår- och sommar. Kan ju ätas både varma och kalla. 



//Malin




4 kommentarer:

  1. Perfekt till brunch också!

    Kram jenny

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Grymt fiffig idé! Vad häftigt med förberedningen. Trodde allt lades dit för sig men du är ju för jäkla smart! Yum!

    Förresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag.
    Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Kähler till Georg Jensen kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.