Bacon, allt blir gott med bacon. Är det inte lite så? Samma sak som att allt blir gott med grädde. Grädde och bacon är grejen alltså. I den här rätten hittas ingen grädde dock, men det går alldeles förträffligt utan.
Kycklingben är billig mat och så smidigt att tillaga. Alla i familjen äter det, typ i alla fall. Ludvig tog ju faktiskt 2 bett på benet. Kunde varit mycket värre.
Det är bara att blanda samman en trevlig marinad och sedan låta benen gotta sig där i en stund. In i ugnen med dem och sedan bara att njuta!
Soja- & chilimarinerade kycklingben
1kg kycklingben
1 dl kinesisk soja
1 dl sweetchilisås
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
salt & svartpeppar
Blanda samman soja, chilisås, olivolja och pressad vitlök. Spara ca. 1 dl marinad för att pensla benen med under tiden de är i ugnen. Lägg ner kycklingen i resterande marinad och blanda runt. Låt marinera i ett par timmar.
Tag upp kycklingen, lägg i ugnsform och salta och peppra lätt. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca. 30-40 minuter.
Haricot verts med bacon och timjan
1 pkt bacon
haricot verts
färsk timjan
salt & svartpeppar
Strimla baconet och stek i panna. När baconet fått bra färg så lägg i haricots vertsen. Rör runt så alla goda smaker från baconet blandas med bönorna. Tillsätt hackad färsk timjan, salta och peppra. Klart!
I dag är det söndag, bara så ni vet...
//Malin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.