söndag 6 mars 2016

SOJA- & CHILIMARINERADE KYCKLINGBEN MED HARICOT VERTS MED BACON OCH TIMJAN


Bacon, allt blir gott med bacon. Är det inte lite så? Samma sak som att allt blir gott med grädde. Grädde och bacon är grejen alltså. I den här rätten hittas ingen grädde dock, men det går alldeles förträffligt utan. 

Kycklingben är billig mat och så smidigt att tillaga. Alla i familjen äter det, typ i alla fall. Ludvig tog ju faktiskt 2 bett på benet. Kunde varit mycket värre. 

Det är bara att blanda samman en trevlig marinad och sedan låta benen gotta sig där i en stund. In i ugnen med dem och sedan bara att njuta!

Soja- & chilimarinerade kycklingben
1kg kycklingben
1 dl kinesisk soja
1 dl sweetchilisås
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
salt & svartpeppar

Blanda samman soja, chilisås, olivolja och pressad vitlök. Spara ca. 1 dl marinad för att pensla benen med under tiden de är i ugnen. Lägg ner kycklingen i resterande marinad och blanda runt. Låt marinera i ett par timmar. 

Tag upp kycklingen, lägg i ugnsform och salta och peppra lätt. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca. 30-40 minuter. 

Haricot verts med bacon och timjan
1 pkt bacon
haricot verts
färsk timjan
salt & svartpeppar

Strimla baconet och stek i panna. När baconet fått bra färg så lägg i haricots vertsen. Rör runt så alla goda smaker från baconet blandas med bönorna. Tillsätt hackad färsk timjan, salta och peppra. Klart! 




I dag är det söndag, bara så ni vet...


//Malin




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.