Dags igen! Nya bullar med saffran. Åtta påsar saffran har redan använts och fler kommer det att bli. Den här gången blev det bulldeg i långpanna, väldigt smidigt må jag säga. I denna deg klickas en god fyllning av philadelphiaost, florsocker och apelsin ner. Kan inte bli annat än gott det där.
Medan Ernst fixade med sitt så jäste min saffransdeg. I pauserna tittade jag till den, för inte vill jag missa det programmet inte. Med Ernst kommer julkänslorna smygande, men det känns som om det tar lite mer tid i år. Även om jag omringats av julsaker i stugan sedan i november, så har den inte hittat till mig riktigt ännu. Men snart så!
Långpannebullar med saffran och apelsin
Fyllning
100 g smör
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
rivet skal av 1 apelsin
Blanda samman ingredienserna till fyllningen och klicka ut 40 små klickar på bakplåtspapper. Frys klickarna under tiden du gör degen.
Deg
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
2 påsar saffran
1 dl socker
1 krm salt
10-12 dl mjöl
Smula ner jästen i degbunke. Smält smöret och häll i mjölk, värm till fingervarmt. Häll lite av vätskan över jästen och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt resten av degvätskan och därefter saffran, socker och salt.
Rör i mjölet lite i taget, degen ska vara ganska lös och kladdig.
Låt jäsa under bakduk i ca. 45 minuter.
Täck plåt med bakplåtspapper och häll ut degen. Platta ut och låt jäsa ytterligare 30-40 minuter.
Gör ca. 40 hål i degen och pluppa ner den frusna fyllningen.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i ugnen på 200 grader i ca. 20-25 minuter.
Tycker absolut ni bör testa att baka dessa!
//Malin
Fräscht med apelsin i också. Kram och ha en fin helg!
SvaraRaderaMmmm, gott var det!
RaderaKram
Min julkänsla smyger sin väg om Ernst 👹 visar sig, hihi! Dessa bullar ser jul helt amazing ut. Puss på dig finaste Malin. Saknar dig!
SvaraRaderaGjorde ett test på Facebook och där var resultatet att vi borde ses oftare. Kan vi inte göra det då? Efter jul nån dag. Kram <3
RaderaÅh gud så gott det ser ut! Långpanna! Me like!
SvaraRaderaKram Jenny
Ja, visst är det smart OCH gott!
RaderaKram
Ser ju supersmaskigt ut! :)
SvaraRaderaMen, vilken temperatur hade du på ugnen, och hur länge var de inne?
Hej,
RaderaJa, de var goda! Bullarna var inne på 200grader i ca 20-25 min.