måndag 14 december 2015

PARMESANBIFFAR, CAMBOZOLASÅS OCH UGNSROSTAD POTATIS OCH BRYSSELKÅL



Att sitta och skriva blogginlägg om god mat när man hungrig är inget att rekommendera. Men någon måste göra det och denna någon är jag. 

Har sagt det innan och säger det igen. Har man bara lite köttfärs i frysen, så klarar man sig långt, ja typ. Det är i alla fall bra att ha hemma när man inte planerat kvällsmaten. Lättinat och lätt att variera. Blev till finfina biffar med parmesanost. 

Parmesanbiffar
1 kg nötfärs
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 ägg
1 1/2 dl grädde
2 msk flingsalt
1 msk fransk senap
3 dl riven parmesan

Blanda färsen med finhackad lök och pressa in vitlöken. Tillsätt resterande ingredienser och forma till biffar. Bryn i smör och olivolja och lägg sedan biffarna i ugnsform. Låt biffarna gå klart i ugnen samtidigt som potatisen och brysselkålen.




Cambozolasås 
3 dl grädde
1 tsk fransk senap
1 tsk kinesisk soja
1 vitlöksklyfta
100 g cambozola
flingsalt & svartpeppar

Koka upp grädden och vispa ner senap, soja och pressad vitlök. Skär osten i mindre bitar och tillsätt även den. Smaka av med salt och peppar. 

Till detta gjorde jag ugnsrostad delikatesspotatis och brysselkål. Älskar verkligen brysselkål och dessa små godingar passade utmärkt tillsammans med potatis.

Ugnsrostad potatis- & brysselkål
1 nät brysselkål
1 kg delikatesspotatis
olivolja
flingsalt
smör

Skölj och ansa brysselkålen och lägg i ugnsform tillsammans med hel delikatesspotatis. Rigla över olivolja, en rejäl kladd smör och rikligt med flingsalt. Vänd runt detta så alla små kålhuvuden får olja på sig. Baka i ugnen på 200 grader i ca. 20-25 minuter. Håll koll på färg och om kålen känns klar.

Låt biffarna gå in i ugnen ungefär samtidigt som potatisen och brysselkålen. Hur länge de ska vara inne beror lite på hur länge de stektes i stekpannan. 




Den sista bilden alltså! Blir så galet hungrig när jag ser den. Jag har ett nät brysselkål kvar i kylen, få nog tillaga dessa i morgon. 


Ha det gott!


//Malin



2 kommentarer:

  1. Så fantastiskt gott! Parmesan kan ju pigga upp det mesta, även en trött gammal fröken som jag, haha! Kram!

    SvaraRadera
  2. Brysselkål äter vi just nu både på kors och tvärs, tusan så gott det är och så mycket det kan bli av de små gröna huvudena. Och två ostar på en och samma gång, osthimlen nästa!

    Kramar på dej Malin!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.