lördag 21 november 2015

MOZZARELLAFYLLDA KÖTTFÄRSBIFFAR I TOMATSÅS



Helg igen, hur toppen är inte det! Gillar mitt jobb, men gillar även ledigheten. Det ska vara lite av båda för att jag ska trivas. Med helgen kommer också mer matlagning, och matlagning som är rolig. Matlagning som man kan slappna av till och som avslutas med en härlig familjemiddag med gott i glaset. Åh, härliga helg! 

Köttfärsbiffar med mozzarella
500 g blandfärs
500 g nötfärs
1 gul lök
2 tsk torkad basilika
2 msk färsk basilika
2 1/2 tsk salt
2 ägg
1 brödskiva, gärna lite torr
svartpeppar
125 g mozzarellabollar

Finhacka löken eller mixa i mixer. Det går bra att mixa brödet samtidigt som löken dessutom. Blanda samman färs med övriga ingredienser, inte mozzarellan dock. 

Forma färsen till biffar och tryck in en mozzarellaboll i varje. Bryn biffarna i smör och olivolja tills de fått fin färg. Lägg över biffarna i ugnsform.

Tomatsås
425g finkrossade tomater (Mutti)
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
1 nypa socker
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
1 tsk salt
svartpeppar

Fräs finhackad lök och vitlök i olivolja, det ska bli mjukt med inte få färg. Häll i tomatkrosset, vinäger, socker, buljong och vatten. Låt småputtra i ca. 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. 

Slå sedan såsen över biffarna och toppa med massa riven härlig parmesanost!

Ställ in i ugnen i 175 grader i ca. 20 minuter. 

Servera tillsammans med pasta och ännu mera parmesanost.


Finns lunchrester av detta idag, jättetoppen faktiskt!


Njut av dagen!


//Malin







2 kommentarer:

  1. Så gott! Vi gillar den sortens mat här hemma, och J blir smått extatisk av lycka när pasta serveras. Jag antar att du/ni harbårda dagar nu inför julen, med Annies stuga och allt. Håller tummarna för att nya rekord sätts i försäljning. Kram!

    SvaraRadera
  2. Mums! Man kan aldrig få för många köttfärsrecept!

    Kram Jenny

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.