fredag 20 november 2015

POLLYKLADDKAKA

"Petter och jag, vi är goda vänner fast än mycket olika, Petter promenerar och jag kör bil, Petter är kobent och jag är hjulbent.
MEN en sak har vi nog gemeensaaaaaamt.... POLLY!" 

Ja, vem gillar inte Polly liksom. Polly är lätt beroendeframkallande och bör därför inte vistas i samma hus som mig. Vilket är farligt i dag, då jag köpte med mig två påsar hem från butiken i veckan. En är eliminerad, men en ligger och skakar av skräck inför fredagskvällen i soffan. Den vet med säkerhet att sista kvällen i livet är kommen. 

Hade i går en kundkväll i min lilla butik Annies Stuga, och då bjöd jag på Polly. Fast Polly på kladdkaka, ni fattar GOTT på GOTT! Kollegorna jublade även denna fredagen över att kunderna äter så lite kaka. 

Pollykladdkaka
3 ägg
2 1/2 dl socker
4 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
100g smält smör
1/2 påse Polly (jag tog ljusa)

Blanda ihop allt utom smöret och tillsätt efter det det avsvalnade smälta smöret. Smöra och bröa en form med löstagbar botten och häll i smeten. Grädda kakan i ugnen på 175 grader i ugnen i ca 15 minuter. Kakan ska ha stannat lite. Därefter placeras pollygodisarna på kakan och stoppas in i ugnen igen. Jag gör det inte direkt eftersom jag inte vill att pollysarna ska sjunka ner i kakan. Låt kakan stå ca. 5-10 minuter till, detta beroende på ugn. Pollysarna ska spricka upp och visa sitt vita innandöme. En kortis med grillen kan även funka, men var försiktig så den inte bränns. 

Lite grädde på toppen också så är fredagsgodiset ordnat!


Trevlig helg!


//Malin

1 kommentar:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.