Kyckling med dragon- & senapssås
1 kg kycklingfilé
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk kinesisk soja
1 tsk honung
1 1/2-2 msk fransk senap
2 tsk dragon
citronsalt & svartpeppar
Blanda samman grädde, créme fraiche, senap, soja och honung. Pressa i vitlök och i med den torkade dragonen. Salta och peppra lätt.
Lägg kycklingen i en ugnsform och häll såsen ovanpå. Det går toppen att använda frysta eller halvfrysta filéer. Detta är nästan det bästa av allt, då jag ofta missar att ta upp ur frysen på morgonen.
Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 70 minuter för halvfrysta filéer och ca. 55 för tinade filéer. Jag använde varmluftsugn, eftersom jag även skulle ha in potatisen i ugnen.
Bäst är att använda en stektermometer för att kolla av innertemperaturen, som ska vara 72 grader.
Till kycklingen gjorde jag ugnsrostad Antoniapotatis. Fick tips om potatisen av mina kollegor och glad är jag för det. En riktigt god potatis som passar utmärkt att ugnsrosta.
Potatisen vänds runt i timjansolja och saltas med flingsalt. In i ugnen samtidigt som kycklingen och låt den bli härligt krispig.
Smaklig spis!
//Malin
Superbra och gott o smidigt recept!
SvaraRadera