onsdag 18 november 2015

KYCKLING I UGN MED DRAGON & FRANSK SENAPNi som följer bloggen kanske har snappat upp att jag på gärna vill laga snabba maträtter som inte tullar på smaken. Eller de behöver inte vara snabblagade kanske, men gärna lättlagade. Detta kanske inte när vi ska ha gäster, men på söndagar och vardagar nästan ett måste. Jag har fullt upp på vardagarna och ogillar egentligen att laga mat då över huvud taget. Mat som denna är då perfekt! Gott och så toksmidigt att det nästan är pinsamt.


Kyckling med dragon- & senapssås
1 kg kycklingfilé
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk kinesisk soja
1 tsk honung
1 1/2-2 msk fransk senap
2 tsk dragon
citronsalt & svartpeppar

Blanda samman grädde, créme fraiche, senap, soja och honung. Pressa i vitlök och i med den torkade dragonen. Salta och peppra lätt. 
Lägg kycklingen i en ugnsform och häll såsen ovanpå. Det går toppen att använda frysta eller halvfrysta filéer. Detta är nästan det bästa av allt, då jag ofta missar att ta upp ur frysen på morgonen. 

Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 70 minuter för halvfrysta filéer och ca. 55 för tinade filéer. Jag använde varmluftsugn, eftersom jag även skulle ha in potatisen i ugnen. 

Bäst är att använda en stektermometer för att kolla av innertemperaturen, som ska vara 72 grader. 


Till kycklingen gjorde jag ugnsrostad Antoniapotatis. Fick tips om potatisen av mina kollegor och glad är jag för det. En riktigt god potatis som passar utmärkt att ugnsrosta. 

Potatisen vänds runt i timjansolja och saltas med flingsalt. In i ugnen samtidigt som kycklingen och låt den bli härligt krispig. Smaklig spis!

//Malin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.