söndag 15 november 2015

KLADDKAKA "ROCKY ROAD" MED DUMLEGRÄDDEKladdkaka extra allt, ungefär så kan den här kakan presenteras. En chokladig dröm med marshmallows, jordnötter och seg kola. Ja, och så grädde med dumlesmak upptill detta. Får man inte sitt sockerbehov stillat för stunden med den här kakan så bör man uppsöka farbror doktorn. Risken är bara att sockerbehovet triggas igång ordentligt efter man ätit den, men den risken får man ta för några minuters fullständig njutning...

Kladdkaka
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 m sk kakao
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
100 g smör 

Smält smöret och låt svalna. Blanda samman övriga ingredienser och tillsätt tillsist smöret. Häll i smörad och bröad form med löstagbar kant och grädda i 175 grader i ca. 20-25 minuter. 

Dumlegrädde 
1 1/2 dl grädde (vispgrädde)
115 g dumlekolor

Värm grädden, men låte den absolut inte koka! Klipp ner dumlen i grädden och rör runt tills allt lösts upp. Ställ sedan kallt i minst 6 timmar. Bra alltså att börja med dumlegrädden på morgonen eller allra helst på kvällen innan kakan ska ätas. När grädden kylts ner vispas den till önskad konsistens. 

Dumlegrädden fördelas på den kalla kladdkakan och ovanpå strös marshmallows, jordnötter och dumlebitar. Chokladsås ringlas på toppen. Love on a plate!


//Malin
2 kommentarer:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.