söndag 18 oktober 2015

LÄTTLAGAD KYCKLING I SAMBALSÅS



Detta är så galet lättlagat och så galet gott! Jag tror att många redan känner till det här receptet, men en liten påminnelse är aldrig fel. Jag körde inte riktigt efter ursprungsreceptet utan freestylade lite, vilket fungerade precis lika bra. 

Maträtten kan göras på frusen kycklingfilé. Har man bara 1 1/2 timmes marginal så går det bra att vara lite efter i matplanerandet. Så är det ofta i vårt hem. Jag kommer hem från jobbet och har missat att ta fram något ur frysen och kylskåpet är tråkigt tomt. Har jag då turen att hitta kycklingfilé i frysen så är sannolikheten stor att denna rätten lagas. Hittas ingen kyckling så blir det äggamacka...

Sambalkyckling
1 kg kycklingfilé
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
3 msk soja
2 tsk sambal oelek
riven ost

Vispa samman grädde, créme fraiche, sambal oelek och soja. Lägg kycklingfilé i ugnsform och häll såsen ovanpå. Ställ in i ugnen på 175 grader i 70 minuter (färska filéer) eller 90 minuter (frusna filéer). När det är ca 15 minuter kvar så strös riven ost på toppen av kycklingen. 

Vill man mer hetta så ökar man mängden sambal oelek. 



Jasminris och en grönsallad och middagen är komplett! Har ni tur kanske ni får över till en lunch dagen efter. En perfekt lunchlådematrätt!


Ha en skön söndagskväll!


//Malin




2 kommentarer:

  1. Kanoners bra tips Malin, perfekt för våra sena måndagar då det inte finns så mycket tid eller ork för att förbereda eller plicketiplocka för mycket med middagen. Vi gjorde en fiskgratäng för ett tag sedan som funkar ungefär som din kycklingmiddag, så skönt att bara låta allt sköta sej själv under tiden som benen ligger på soffbordet:)

    Kramar på dej

    SvaraRadera
  2. Verkligen supergott!! Vilken god sås det blev! Detta receptet spar vi �� Tackar!!!!
    // Nilla (Simons mamma)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.