tisdag 21 juli 2015

SAFTIG BANANKAKA MED MÖRK CHOKLAD


Alltså! Med risk att vara tjatig så säger jag det igen. Banankaka is da shit! Det blir en så saftig kaka med banan i smeten. Bananerna jag använde var nästintill helbruna och de var med andra ord übermogna. Men det fungerade toppen det också. 

Kakan är godast att äta när det är ljummen och chokladen fortfarande smält. Men råkar det bli över så kan jag lova att den går ner även som kall.

Banankaka med mörk choklad
3 mogna bananer
175 gram mörk choklad
1/2 dl gräddfil
150 gram smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
Vispa samman rumsvarmt smör och socker med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Mosa bananerna med gaffel och grovhacka chokladen. Rör ihop de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i bananblandningen följt av gräddfilen, tills du fått en jämn smet. Fördela smeten i en smord och kokosbeströdd form. Ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 50-70 minuter. Känn efter med sticka om kakan är färdig. 


Ha en bra dag!

//Malin




2 kommentarer:

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.