fredag 24 juli 2015

KRÄMIG LAXPASTA MED DILL OCH PARMESAN



Vet ni vad, i går kväll grillade inte vi. Det är faktiskt sant. Annars blir det en del grillning här hemma. När det blir för kallt tar Lars på sig sin Fladen-overall. Sedan står han där ute i trädgården som en jättebebis i fodrad overall. Varmt och skönt och oberörd av kylan. 

I går kväll åt vi pasta, en riktigt god pasta med kallrökt lax i krämig sås. Med vi menar jag Lars och jag. Ludvig åt pasta med en kokt korv och Ella åt pasta med pesto. Jaja, det blev i alla fall mat kvar till lunch till mig och Lars i dag också. 

Krämig laxpasta 
200 g kallrökt lax
3 dl créme fraiche
2 dl grädde
3 tsk fransk senap
1/2 rödlök
3 msk färsk dill
3 tomater
flingsalt & nymalen svartpeppar

Parmesan vid servering

Finhacka löken och fräs den mjuk i smör. Häll på grädde, créme fraiche, fransk senap och finhackad dill. Strimla laxen och vänd ner den i såsen. Smaka av med salt och peppar. 

Koka pastan i rikligt saltat vatten tills den är al dente. 

Lägg upp pastan i fin skål och såsen ovanpå. Dela tomaterna i bitar och fördela i skålen. Använd potatisskalare till parmesanosten och hyvla stora flagor, som därefter toppar pastan tillsammans med färsk dill och nymalen svartpeppar. 

Hur gott som helst blev detta, men inte riktigt så gott som maten vi åt på Glommens Fiskekrog i går kväll. Jag är så glad för vår lilla restaurang i Glommen. Finns inte många ställen med den utsikten som man har från restaurangen. Första parkett för att beskåda solnedgången. 



Bakad torsk med halstrad havskräfta, havskräftssås, kål och strandväxter. Oh my lord, så gott! Torsken var perfekt tillagad och smakerna fulländade. 




Har ni vägarna förbi Glommen så bör ni stanna till på Fiskekrogen. Ring och boka bord först bara, för att vara säker på plats. 

Lars och Margit tog över restaurangen i början av sommaren. Ett krögarpar som annars håller till i Karibien. De har därför tagit in Karibien i konceptet i Glommen också. Vad sägs om färgglada drinkar i baren "Semester". De har även en karibisk meny och musikkvällar med kända reaggeartister. Jag är så glad över allt detta! Det känns så lyxigt att ha detta bara 200 meter hemifrån. 

Landslagskocken Fredrik Juhlin står i köket och när inte Fredrik är där är det Bobo Engström som huserar i köket. Bobo är restaurangens karibiska inspiratör, då han tidigare haft restaurang på St Lucia och blivit utsedd till Årets kock i Karibien. Bobo vann dessutom precis utmärkelsen Nordisk mästare i Food truck. 



Jag bor i paradiset!


//Malin



1 kommentar:

  1. Alltså den där fiskerestaurangen, det är inte utan att vi är avundsjuka på den... eller på dej i alla fall som har ett sånt guldkorn så nära!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.