tisdag 10 mars 2015

SAFTIG BANANKAKA MED CHOKLADKOLATOPPING


Ohlala, vilken kaka! Choklad, banan och kola är inte fel alls och tillsammans blir det succé. Banan gör kakan saftig och choklad och kola den godare...

Jag ser så fram emot sommaren och mitt lilla sommarcafé utanför min gårdsbutik Annies Stuga. Ja, bara utanför eftersom butiken är så liten. Men vet med säkerhet att sommaren 2015 kommer att bli minst lika fin som förra, kanske till och med finare. Det blir våfflor ibland och kardemummabullar ibland och andra kakor ibland. Utbudet kommer med andra ord se olika ut varje dag. Jag hävdar att det tillför charm och karaktär till min lilla sommardröm.

Saftig banankaka med chokladkolatopping
2 dl florsocker
1 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
3 mogna mosade bananer
2 ägg
100 g hackad mörk choklad 70%
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Chokladkola
75 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
2 msk kakao
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 msk mjölk
3 dl grovhackad mandel

Vispa socker och smör pösigt med elvisp. Rör ner banan, ägg och choklad. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Häll smeten i en ugnssäker form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Chokladkola
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, kakao, mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. 

Häll kolatoppingen på kakan och strö över grovt hackade cashewnötter och mandlar.

Ät den som den är eller servera vispad grädde till kakan.

Receptet hittade jag på ica.se







//Malin


3 kommentarer:

  1. Det där låter som en kaka att göda nya kollegorna med!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Mmmm, den där toppingen. Funkar nog fint utan kaka också - hihi! Det har alltså ordnat sig med fiket nu då? Ja, jag skriver inget här men du vet vad jag menar. Bra om alla runtomkring också är nöjda alltså... Kramar!!!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.