söndag 15 mars 2015

KYCKLING MED DIJONSENAP OCH DRAGON



Det här är smaker jag gillar skarpt, eller älskar skulle jag nog säga. Fransk senap och dragon, smaker som gifter sig, som det så vackert heter. Har gått hela dagen idag och längtat efter middagen. Så när jag stängde stugan klockan fyra var det raka vägen in till köket som gällde. När maten stod i ugnen, hann jag även med lite träning. Inte illa alls för en latmask som mig själv!

Kyckling med dijonsenap och dragon
1-1 1/2 kg kycklingfilé
1 rödlök
2 msk vitt vin (el. matlagningsvin)
4-5 tsk dijonsenap
4 tsk torkad dragon
1x1 tsk tamarisoja (i sås + pensling)
3 dl grädde
2 dl créme fraiche
1/2 kycklingbuljongtärning 
1 dl vatten (för att vispa ur stekpannan)
flingsalt & svartpeppar

Salta och peppra kycklingfiléerna, bryn i smör. Pensla filéerna med soja och låt steka ytterligare någon minut. Lägg sedan över i ugnsform. Vispa ur stekpannan med vatten, som sedan ska i såsen.

Finhacka löken och fräs den i smör i kastrull. Tillsätt vin, senap och dragon. Fräs i någon minut och rör runt under tiden. Häll i grädde, créme fraiche, buljong och soja. Låt såsen småputtra 10-12 minuter. Tillsätt vattnet från stekpannan och låt småputtra en stund till. Smaka av med salt, peppar och dragon. 

Häll såsen över kycklingen och ställ in i ugnen på 220 grader i ca. 20-25 minuter.

Kokt blomkål var jättegott upptill, men även kokt potatis fungerar utmärkt.





Nu väntar tre dagar på Drottning Silvias barnklinik i Göteborg. Ludvig ska in på en riktig totalcheck up. Hela kroppen ska gås igenom och tacksamma är vi för det. Ludvig längtar faktiskt, så någon doktorsrädsla har han inte. Nu längtar han nog mest efter hotellvistelsen och den leksak han alltid får efter besök på sjukhuset, men ändå. Så skönt att han inte fasar för besöken, eftersom det blir en del besök både i Falkenberg, Halmstad och Göteborg. För er som inte känner till Ludvigs sjukdomsbild kan ni läsa mer om det HÄR



Ha en bra vecka!
//Malin


1 kommentar:

  1. Oh yes, dom smakerna gillas här också och är faktiskt ganska så återkommande. Just fransk senap är ju en sån där riktig livräddare, det kan ju få dajs på vilken sås eller gryta som helst!
    Hoppas att allt gått bra på kontrollen,
    kramar till dej!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.