Kycklingfärs köper jag sällan, men när jag gör det blir det biffar eller färska vårrullar. Har aldrig lagat något annat med färsen faktiskt. Har ni några tips till mig kanske? Jag tycker i och för sig att både biffar och vårrullar är fantastiskt gott så lider ingen nöd.
Eftersom färsen i sig inte smakar så mycket krävs mycket smaksättning. Jag tycker därför asiatiska smaker passar utmärkt. Mycket lime, chili, ingefära, vitlök och koriander gör susen. Så gott!
Asiatiska kycklingbiffar
800g kycklingfärs
3 små schalottenlökar
1 röd chili (jag tar hela med kärnor)
1/2-1 kruka koriander
2 vitlöksklyftor
1 cm ingefära
1 lime, saften
3 msk fisksås
1 ägg
Mixa samman lök, chili, koriander och ingefära. Blanda ihop med färs, limesaft och ägg. Forma till biffar och bryn i smör och olja.
Till detta serverade jag kålrotspommes och en kall sås med lime, vitlök och ingefära.
Jag blandade créme fraiche med finriven vitlök och ingefära och pressade i limesaft. Lite salt, peppar och chili explosion på det så var såsen klar.
Kålroten skalade jag och skar i stavat. Vände stavarna i olja och lite flingsalt på toppen. In i ugnen på 225 grader i ca. 25-30 minuter. Smarr!
HA EN SKÖN OCH SMAKFULL HELG!
//Malin
Så gott det ser ut. Kycklingfärs har jag aldrig testat. Kram Suss
SvaraRaderaVI är precis som du, Malin och har bara gjort biffar och bullar av kycklingfärsen. Ja, någon gång har vi snajdat till och gjort avlånga bullar, som små kebaber typ! Men smaken behöver man absolut jobba på, asiatiska hållet är oftast rätt väg.
SvaraRaderaKramar till dej