söndag 21 december 2014

JULKÖTTBULLAR MED KRYDDPEPPAR OCH SENAP


Julen är här, underbara härliga julen. Julen som jag så länge längtat efter. Jag har jullov från lärarjobbet men i stället tillbringar jag många timmar i min lilla inredningsbutik Annies Stuga. Det är högsäsong och jag slår in paket på löpande band. Kul kul och åter kul! 

Eftersom jag är i stugan hela dagarna blir kvällarna desto viktigare. Då tänds det ljus och julemusiken strömmar ur högtalarna. Efter middagen åker morgonrocken och raggstrumporna på och jag hamnar i soffan. Från soffan rullar jag in i sängen och nästa dag görs allt om igen, typ. 

Vi kommer att äta borta i jul och jag behöver därför inte laga så mycket julmat. Det jag gjort är en julskinka och julköttbullar. Detta åt vi i kväll, som ett liten minijulbord. Precis tillräckligt tillsammans med lite ägg, sill, prinskorv och rödbetssallad. 

I julköttbullar vill jag ha kryddpeppar. Jag vill att de ska smaka lite annorlunda från vanliga köttbullar. De ska också vara små, något jag inte brukar orka med annars. Då brukar jag göra köttbullar stora som biffar. 

Julköttbullar
650 g blandfärs
1 liten gul lök
1/2 dl ströbröd
1 dl grädde
1 ägg
1 msk senap
1 1/2 tsk malen kryddpeppar
2 tsk salt
några drag med pepparkvarnen

Finhacka eller mixa löken. Blanda grädde och ströbröd. Blanda samman alla ingredienser och forma till små bullar. Stek köttbullarna i smör. Jag lät bullarna bli klara i ugnen. 


 //Malin


2 kommentarer:

  1. Tittar in och önskar en G O D J U L!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Då är det på julen Anki ska äta köttbullar hos dej och annars som Håkan ska äta dom:)
    Ha en riktigt skön jul, Malin och kram på dej.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.