Jag får säga att jag inte alls saknade "vanlig" kladdkaka. Kakan är krämig och god, nästan lite chokladmousseaktig i mitten. Den här varianten funkar för alla, vare sig man följer någon diet, är allergisk eller äter helt vanligt. Massa jordgubbar och vispad grädde fick bli pricken öve i:et.
6 ägg, vitor och gulor separerade
200 g sötmandel
2 1/2 dl dadlar utan kärnor (ca 200g)
2 dl vatten
3/4 dl kakao
1 msk lakritspulver (valfritt)
grädde och jordgubbar upptill
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
Vispa äggvitorna till ett vitt skum.
Kör mandlarna i en mixern. Hur länge väljer ni själva. Ju längre desto mindre textur på kakan.
Tillsätt dadlar, vatten, äggulor och kakao. Kör på hör hastighet tills du har en smet.
Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig.
Fördela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 min. Kakan ska vara lite dallrig när du tar ut den ur ugnen.
//Malin
Mums! Dadlar ger en god sötma till bakverk och denna låter riktigt god. Kram
SvaraRaderaLåter ju inte så dumt. Trots att jag inte har några "allergier" skulle jag gladeligen ta mig en tugga av kakan.
SvaraRaderaMmm...den här kakan skulle passa mig perfekt! Ska spara receptet! :)
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kram kram
//Lana
Kul med ett sockerfritt recept utan artificiell ersättning! Dadlar känns bättre. Ska komma ihåg detta!
SvaraRaderaLåter gott och verkligen ett bra alternativ tillvanlig kladdis! Kram
SvaraRaderakan tänka mig att den är supersmarrig för den ser farligt god ut.
SvaraRadera