torsdag 10 juli 2014

KRÄFTFESTIVALEN 2014


Vilket väder! Jag fullkomligt stormtrivs med min tillvaro just nu. Älskar sommaren och allt som hör därtill. I Glommen på sommaren är det mycket bad, solande, grillande, krabbmetande och häng nere vid Lars föräldrars båthus i hamnen. 

I juli varje år är det dessutom Kräftfestival i Glommen, knallar, tivoli och kräfttält med underhållning. I går spelade Barbados på stora scen. I kväll kommer Streaplers och dansgolvet fylls av buggande dansentusiaster. Jag brukar dock hålla mig långt i från dansgolvet... 

I går kväll var det dags för den årliga bryggfesten. Alla tar med sig vad de vill äta och sedan äter vi tillsammans, supertrevligt! För vår del blev det grillat i form av grillspett. Inte något jag brukar göra, men gott och smidigt. 

På spetten hade jag fläskfilé, stark korv, paprika, färsk gul lök och champinjoner. Kryddade spetten med en grillkrydda, inga marinader här inte. 

Det blev en färdig cole slaw också och lite Lohmanders bea. Små söta spett med mozzarella, basilika och körbärstomater fick förgylla tallriken. Ringlade över lite basilikaolja, lite nymalen svartpeppar och flingsalt. Gott som godis! 
Det enda rätta att dricka upptill är bubbel, inget annat är bra nog. Här blir det en del Cava konsumerat på sommaren, och en favorit är Freixenet. Gott prisvärt bubbel! 

Den svarta Gordon Negro är en torr cava, och just den här flaskan bär en fin liten fluga från DAKO. Flaskan är från en Limited Edition och finns på Systembolaget under sommaren 2014. 

Den andra cavan är en halvtorr variant, mycket god den också. Avslutar med en bild på glada sommarlovsbarn uppkrupna på Glumstenen. Där har nog alla barn i Glommen i alla tider suttit och blickat ut över havet och solnedgången. Så vackert så mitt hjärta brister. 


Ha en underbar dag i solen!


//Malin

Ps, I morgon kör jag Våffelcafé utanför min butik i Glommen. Mellan kl. 13-17 kan ni komma hit och fika! 3 kommentarer:

 1. Kräftfestival låter underbart! Och så mysigt ni har det i Glommen! Får mig att längta hem till Skåne dit jag ska senare i augusti.

  Kram och skål på dig!

  SvaraRadera
 2. Sommaren går på 110% på västkusten! på något vis. Även om jag som inlandsbo uppskattar små sjöar och massa träd också. Men ja... Havet i allmänhet och västkusten i synnerhet - bra grejer!

  SvaraRadera
 3. Som ett långt vykort för sommar i Sverige. Skicka in till svenska Turistbyrån vetja :-) Måste helt enkelt ta mig förbi Annies stuga nån gång i sommar. Gillar i princip allt du har där.

  Kram!

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.