fredag 6 juni 2014

PULLED PORK OCH COLESLAW MED CHILISTING



Nu är det mer regel än undantag att vi grillar flera gånger i veckan. Och jag älskar det! Det är då roligt att kunna variera tillbehören lite. Nu åt ju vi den här coleslawn till pulled pork, men kan med fördel ätas till grillat kött eller kyckling. Ska säga att det var även riktigt gott till Lax i folie. Det är rackarns så bra med rester. 

Coleslaw med chili
1/3 vitkålshuvud
1 dl creme fraiche
1/2 dl Hellmann´s majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 röd chili
1-2 krm cayennepeppar
Chiliexplosion
Flingsalt & svartpeppar

Finstrimla vitkålen. Blanda samman créme fraiche, majonnäs, cayennepeppar och senap och blanda samman med kålen. Finhacka chilin och vänd ner i blandningen. Smaka av med salt och peppar. 




Det här receptet på Pulled pork är en genvägsvariant där man använder färdigt bbq-sås. Vill man så kan man så klart göra egen. Här hittar ni ett recept på bbq-sås.

Pulled pork (wild boar)
1 kg karré/skinkstek
2-3 dl bbq-sås
1/2 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
2 msk olivolja

Lägg köttet i en gryta med lock, som tål att stå i ugnen. Häll över såsen, oljan och kryddorna. Ställ in grytan med locket på i ugnen på 110 grader i 8-9 timmar. 
Efter det så är köttet så mört så mört. Använd gaffel och dra isär köttet. 





Nu räknar jag ner. Har 7 dagar kvar till sommarledighet och 9 dagar kvar till en semestervecka på Rhodos. Life is great! 



//Malin



1 kommentar:

  1. Jag älskar coleslaw, så säg vad det inte passar till?!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.