måndag 2 juni 2014

KYCKLINGPANNA MED BACON, SPENAT & SAMBAL OELEK
När jag kom hem i dag så var Lars borta och micron stod och pep. I den hittade jag fyra kycklingfiléer som lite panikartat tinats upp. Lars lagar inte så mycket mat här hemma, han får inte för mig. Eller det hade han väl fått, men det blir inte av. Jag har oftast någon plan och laga mat tillsammans är inte min grej. Jag har sagt till honom att han gärna får överraska mig någon gång, men... Nu är det ju så att han gör annat bra här hemma. Som att bygga en ny altan till exempel. Han är händig som bara den min Lars!


Kycklingpanna
4 kycklingfiléer
1 pkt bacon
250 g spenat
2 dl grädde
1 dl créme fraiche
2-3 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
2 tsk färsk rosmarin
salt & peppar

Dela kycklingen i mindre bitar och bryn den i smör. Klipp baconen i bitar och bryn dem tillsammans med kycklingen. Pressa över vitlök, klipp i färsk rosmarin och blanda ner sambal oelek. Lägg i spenaten och blanda runt. Det kan kännas som mycket, men den förminskas snabbt. Häll i grädde och créme fraiche och låt allt småputtra några minuter. Smaka av med salt och peppar. 


Vi åt stekt ägg till kycklingen, men det passar så klart bra med pasta eller vad man själv känner för.


//Malin
3 kommentarer:

 1. Haha...inte ofta jag släpper in johan i köket heller mer än när det ska diskas. Men ibland slänger han ihop en tacopaj. Inte dumt det!��

  SvaraRadera
 2. Jag släpper in Daniel då och då, och han har sina paradrätter han gör riktigt bra! Men oftast gör jag maten, så slipper jag diska ;)

  SvaraRadera
 3. Ha ha... Det är som här. Köket är mitt. Men jag slipper istället städa och annat tråkigt :-)
  Kycklingpannan låter grym! Kreativt med ägg till får jag lov att säga, ha ha... Men två goda saker ihop kan ju inte bli fel! Kramis.

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.