Förra helgen var jag dock ute och nosade lite utanför det vanliga, men bara lite. Det jag gjorde var att jag på Facebook bjöd in till knytis. Med det fick jag 10 stycken partysugna bruttor.
De som kom var vänner, släkt och vänner till vänner. Som urfalkenbergare har jag bra koll på de flesta i min ålder, så för mig var det inga helt nya ansikten. Vilket det var för en del av de andra på festen.
Jag bestämde mig för att köra tema på festen, nämligen "Färgglatt". Detta både på mat och klädval. Jag fick skämmas, då jag inte hade några andra strumpbyxor hemma än svarta...
När det gällde maten sa jag inget annat än temat. Det skulle med andra ord kunnat bli så att många tog med likadana maträtter. Hur ofattbart det än låter så blev det inga dubletter. Maten som dukades fram var helt otrolig och så mycket! Hade sagt att man inte behövde tänka på att det skulle räcka till 11 personer, eftersom man bara tar lite av varje. Men det hade nog alla glömt, för maten som dukades fram hade räckt till en hel skola.
Jag började med att bjuda på fördrink i butiken med lite tillhörande rabatter. Inget köptvång så klart, men visste att en del av gästerna gärna ville titta in i Annies Stuga.
Drinken var en färgglad smaskig drink med smak av jordgubb.
Jag har inga mått men här kommer i alla fall ingredienslistan.
Jordgubbsdrink
halvfrusna jordgubbar
jordgubbsvodka
citron, saften
Törley´s Mousserat vin, Rosé
Kör jordgubbar, citronsaft och vodka i matberedare. Häll i glas och fyll upp med rosébubbel.
Har ni skådat så många fina flickor på en och samma gång!
Jag gjorde en blomkålstabouleh till buffén, grönt och rött är ju ganska färgglatt ändå.
1 blomkålshuvud
2-3 dl färsk bladpersilja
3 tomater
1 rödlök
2 citroner
5 msk olivolja
flingsalt & svartpeppar
Skär blomkålen i bitar och kör i matberedare till den blir till grynigt ris. Lägg i en skål och blanda i olivolja, citronsaft, hackad persilja, flingsalt och nymalen svartpeppar.
Finhacka löken och skär tomaten i mindre bitar. Blanda ner detta i salladen.
Lägg upp på fint stort fat och garnera gärna med citronskivor, vilket jag liksom missade.
Blomkålstabouleh passar jättebra som tillbehör till bland annat grillat kött, kyckling och även fisk. Är även gott till köttfärsbiffar och kanske en kall vitlökssås. Jag kommer absolut att göra den här tabouleheh i sommar.
Nedan följer en kavalkad av all den fina och utsökta maten vi åt under kvällen.
Kycklingsallad med bacon
Parmarullar med mozzarella och pesto
Spenatpaj
Köttspett med mango- & tomatsalsa
Varmrökt lax med kall basilikasås
Bulgursallad och kycklingspett
Het kall avokadosoppa med ostquesadillas
Havskräftor och aioli
Dessutom massa gott bröd med smör och ost.
Ja, ni ser ju! Inte behövde vi hungra särskilt mycket under kvällen. Nu när jag ser bilderna önskar jag mig tillbaka i tiden. Hade gärna haft det här gottebordet denna härliga söndag.
//Malin
vilken höjdare Malin ktam Sofia
SvaraRaderavilken himla bra ide och kul att träffa lite nytt folk... kanske skulle hitta på något liknande
SvaraRaderaAlltså vilket HIMLA trevligt alternativ. Synd att man inte bor i Falkenberg. Eller att du bor på Öland. Ni ska inte flytta hit? ;-)
SvaraRaderaKul! Och så mycket gott. Kram
SvaraRaderaSå himla mycket gott! Vi har pratat semesterplaner idag och nu levererar du buffémat... Var det någon som sa sommar?!
SvaraRaderaHerregud vilket knytkalas!! Och vilken rolig idé att bjuda in via fb sådär! :) Kram
SvaraRaderaEn himla fin idé var det absolut, visst är det lite så som du skriver med nya bekantskaper. Och jädrar vilken massa godsaker ni fick ihop på matbordet, ser ju hur inbjudande ut alltsammans. Havskräftor tackar vi aldrig nej till:)
SvaraRaderaFast flytta till Öland tycker vi inte att ni ska göra, satsa på Skåne i stället, gärna nära Ystad...
Kram på dej!
Jag dör så mycket god mat! Som en bit av mathimlen!
SvaraRaderaDet var en helt fantastisk kväll! Tack för inbjudan
SvaraRaderaGud vilket härligt gäng:) Och så mycket mat!!!!
SvaraRadera