onsdag 19 mars 2014

GLUTENFRI FORMFRANSKA - BRA ATT ROSTA



Bröd är något jag inte kan vara utan. Sedan måste det nödvändigtvis inte vara sådant bröd som jag kallar vanligt bröd. Här är en formfranska utan vanligt mjöl, som jag bakade när vi skulle äta färska räkor en kväll för ett tag sedan. Brödet rostade jag ganska hårt, vilket brödet passade perfekt till. 

Brödet innehåller mycket ägg, så konsistensen blir lite svampig. Lite sockerkaka över det, men utan socker. Men som sagt, rosta det gjorde susen. 

Glutenfri formfranska
12 ägg
50 g smält smör
1 1/2 dl kokosnötsmjöl
1 1/2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
1 tsk salt
Sesam- eller vallmofrön

Vispa äggen pösigt med elvisp och häll i det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och blanda väl med äggen. Häll i smord form eller form klädd i smörpapper, toppa med frön. 

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca. 45 minuter.



//Malin





5 kommentarer:

  1. Kan tänka mig att att det blir godare att rosta brödet, får en hårdare yta och lite mera att tugga i :) Kram

    SvaraRadera
  2. Vi har också kikat lite på ett liknande bröd, men just det där med äggmängden har gjort att vi backat lite. Men det borde väl gå att frysa in eller, för då är det ju kanon att ha på lut om det går att rosta.

    Kramar

    SvaraRadera
  3. Jag har faktiskt aldrig bakat något glutenfritt, mjukt bröd. Men det låter ju gott! Själv är jag inne i en frall-period, jag vill ha frallor varje dag till frukost. Jag tror kroppen vill ha kolhydrater. ;-) Men shit, nu såg jag Mårtenssons kommentar och kollade ingredienserna en gång till. 12 ägg?! Maj Gadd! Coolt!

    SvaraRadera
  4. Håller med att sådant bröd är godast att rosta! :)
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  5. Gott med rostat till färska räkor! Jag måste bli bättre på att finna tid att baka...

    Många kramar aka

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.