Bröd är något jag inte kan vara utan. Sedan måste det nödvändigtvis inte vara sådant bröd som jag kallar vanligt bröd. Här är en formfranska utan vanligt mjöl, som jag bakade när vi skulle äta färska räkor en kväll för ett tag sedan. Brödet rostade jag ganska hårt, vilket brödet passade perfekt till.
Brödet innehåller mycket ägg, så konsistensen blir lite svampig. Lite sockerkaka över det, men utan socker. Men som sagt, rosta det gjorde susen.
Glutenfri formfranska
12 ägg
50 g smält smör
1 1/2 dl kokosnötsmjöl
1 1/2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
1 tsk salt
Sesam- eller vallmofrön
Vispa äggen pösigt med elvisp och häll i det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och blanda väl med äggen. Häll i smord form eller form klädd i smörpapper, toppa med frön.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca. 45 minuter.
//Malin
Kan tänka mig att att det blir godare att rosta brödet, får en hårdare yta och lite mera att tugga i :) Kram
SvaraRaderaVi har också kikat lite på ett liknande bröd, men just det där med äggmängden har gjort att vi backat lite. Men det borde väl gå att frysa in eller, för då är det ju kanon att ha på lut om det går att rosta.
SvaraRaderaKramar
Jag har faktiskt aldrig bakat något glutenfritt, mjukt bröd. Men det låter ju gott! Själv är jag inne i en frall-period, jag vill ha frallor varje dag till frukost. Jag tror kroppen vill ha kolhydrater. ;-) Men shit, nu såg jag Mårtenssons kommentar och kollade ingredienserna en gång till. 12 ägg?! Maj Gadd! Coolt!
SvaraRaderaHåller med att sådant bröd är godast att rosta! :)
SvaraRaderaKram kram
//Lana
Gott med rostat till färska räkor! Jag måste bli bättre på att finna tid att baka...
SvaraRaderaMånga kramar aka