söndag 30 mars 2014

GRILLADE BIFFAR MED RIVEN OST OCH TILL DET EN KRÄMIG CHAMPINJONSÅS


Grillat är godast! Kan inte annat än att hålla med en viss snabbmatskedja om det. Det blir en helt annat smak på en grillad biff än en biff stekt i stekjärn. Om man dessutom haft en alldeles förträfflig dag både i butiken och utomhus i trädgården, så smakar en grillad biff ännu lite bättre. 

Ostbiffar
900 g blandfärs
1 ägg
2 dl riven ost (valfri ost)
1 dl grädde
1 msk schalottenlöksfond
3/4-1 msk salt
svartpeppar

Blanda samman alla ingredienser och forma till biffar. Grilla på grill tills klara. 





Ingen måltid är komplett utan en god sås, så här kommer därför såsreceptet.

Champinjonsås 
10 champinjoner
2 msk tomatpuré
2 msk tamarisoja (japansk soja)
1 tsk schalottenlöksfond
3 dl grädde
salt & svartpeppar

Stek svampen i smör. Jag hade provstekt en liten biff och lät svampen steka i samma panna. Tillsätt tomatpuré och fräs en stund. Tillsätt soja, fond och grädde. Låt såsen småputtra i ca. 10 minuter. Häll eventuellt på lite mer grädde. Smaka av med salt och peppar. 


Blomkålsris
1 blomkålshuvud
vatten
salt

Riv blomkålen på den grova sidan på rivjärnet. Koka upp vatten med salt i. Lägg i blomkålsrivet och låt koka i ca. 1/2 minut. Häll av i sil och häll tillbaka i kastrull. Ställ på plattan en kort stund så att blomkålen kan ånga av sig lite. 




Avslutar med en bildkavalkad från helgens Göteborgsbesök. Följer ni mig på Instagram så känner ni igen bilderna därifrån. Jag kan sammanfatta helgen med att jag inte lidit...



 Bubbel i Sippy cups, en suverän uppfinning. Inköpta på smartasaker.se.




Bubbel med Jenny på Avalons uteservering.




Höjdarburgare på Avalon.




Hallonmojito with a twist på O´Learys.




Besök på Göteborgs Choklad- & Lakritsfestival. Hittade där en ny leverantör, Mrs Curlie´s till min butik Annies Stuga




Restaurangbesök på Peacock Dinner club på Avenyn, Sushi, Dumplings och Dimsum. Hur bra som helst, kan verkligen rekommenderas!

Sedan rullade vi mätta och belåtna tillbaka till hotellet och den här underbara utsikten...




Man får helt enkelt vad man betalar för...




//Malin





4 kommentarer:

  1. Äntligen har grillsäsongen börjat:) Och vilken pingla du är!

    SvaraRadera
  2. Så mycket gott du njutit av! Både mat och dryck.
    Jag har bara testat att steka ostbiffar, men nu blev jag sugen på att även prova att grilla dem. De blir så saftiga och goda med ost i smeten tycker jag.
    Ha e fortsatt fin vecka vännen. Kramar.

    SvaraRadera
  3. Visst är det något speciellt när det grillas, speciellt ute i solsken!
    Dom där glasen såg ju hur smarta ut som helst, det lockar ju till och med oss att ha picknick nu när värmen är på väg. Att det var en härlig Göteborgstur tvivlar vi inte på, själva har vi påbörjat nedräkningen inför en länge efterlängtad och spännande resa:)

    Kram på dej, Malin,
    see you sonn!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.