onsdag 2 april 2014

NOBLESSEKAKA



I dag är det onsdag, vilket betyder lillalördag. Och på lördagar är det brukligt att man fikar, inte sant? Så i kväll är det inte mer än rätt att ni ska få baka, eller om ni har tur, bli bjuden på en sådan här liten goding. En lättbakad kaka som dessutom är ruggigt god, inte många fel där inte. Problemet inför ett bakande av en kaka som denna kan vara att en ingredienserna råkat ta slut innan baket genomförts... Noblesseaskar innehåller helt och hållet för få chokladplattor, håller ni inte med?

Noblessekaka
4 dl havregryn
4 dl kokosflingar
1 tsk vaniljpulver
2 1/2 dl socker
2 ägg
150 g smält smör
1 ask Noblesse

Blanda samman havregryn, kokos, vaniljpulver och socker. Häll i det smälta smöret och blanda. Tillsätt tillsist äggen och rör till en smet. 
Klicka ut smet i aluminumformar och baka i ugnen på 200 grader i ca. 15 minuter. När kakorna tagits ut ur ugnen läggs en noblesse på varje kaka. Chokladen kommer då att smälta in i kakan, mmmmm!


Ja, kort inlägg i dag, men kakan talar sitt tydliga språk!






//Malin








8 kommentarer:

  1. dessa ser verkligen goda ut, måste prova att baka till helgen, då vi ska ha kalas. tack !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, galet spröda och goda!

      Kram kram

      Radera
  2. Läckra. Hur många formar får du ut?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Gunnel,
      Jag kommer inte helt ihåg hur många kakor faktiskt. Men det blev 2 noblesse över i alla fall, så säkert en 25 kakor i alla fall.

      Så goda och går åt kan jag säga!

      Kram kram

      Radera
  3. Noblesse ger mig myskänslor genom hela kroppen... Morfar köpte alltid noblesse till oss barnbarn när vi fyllde år :)

    SvaraRadera
  4. Gott det låter! Och jag gillar verkligen när man använder godis och kakor som liksom redan är klart. Som snickers och här, noblesse. Gillar verkligen havregryn i bakverk också.. En fullträff här med andra ord!

    Kram och ha en supertrevlig helg med bloggträffen!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.