torsdag 13 mars 2014

GALET GODA HEMMAMALDA HÖGREVSBURGARE


Jag har en lista på rätter som jag skulle kunna tänka mig att leva på resten av livet. Listan består bland annat av äggamacka, havskräftor och mediumstekt finkött med kantarellrisotto och rödvinssås. 

En annan maträtt som ligger väldigt högt upp på den listan är hemmagjorda hamburgare på högrev. Färs som vi malt själva hemma i vårt kök, burgare som på bilden. 

Det finns inte mycket som slår dessa faktiskt. Med de rätta tillbehören är det så gott att det hade passat även på den finaste middagen.  

Ett bra kött är a och o. Jag köpte 1,2 kg högrev på Gårdsbutik Thuresson



Köttet skar jag i bitar och malde i min köttkvarn. Jag tillsatte inga kryddor eller annat i färsen, utan bara salt och peppar på burgarna innan grillning. Inget annat behövs, blir som en biff fast i burgerform.






När färsen kommer ut läggs den försiktigt ner på plastfolie. Försök att inte störa för mycket i färsen. Ta bara emot färsen och lägg ner på folien, bygg även på höjden.




Rulla ihop färsen till en tajt korv i folien. 




Skär färsen i tjocka härliga skivor, strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.



Förbered alla tillbehör. Vi körde med:

Sallad
Tomat
Stekt ägg
Rödlök
Ananas
Mozzarella
Vanlig ost
Dressing
Stekt bacon





Det blev premiär för grillen i lördags. På lunchen grillade vi korv och på kvällen hamburgarna.

Hamburgarna grillades medium, de får absolut inte bli för torra. 



Till en fin hamburgare krävs det ett fint vin och det var det här verkligen. 


Hm, får nog planera in en ny burgergrillning snart...





//Malin



8 kommentarer:

  1. Grillpremiär är magiskt! Som man har längtat hela vintern! Det finns en tendens att premiären tidigareläggs tycker jag. Så fort snön är borta tas grillen fram, med all rätt. Varför vänta när man kan njuta? Kram!

    SvaraRadera
  2. Smart där att korva ihop och skära. Jag brukar forma mina burgare men det här var ju onekligen ett mycket bättre sätt! Tank you:)

    SvaraRadera
  3. Men fy tusan vad gott! Har ni leftovers? ;-)
    Och ananas på burgaren - 80-talsnostlagi :-)

    SvaraRadera
  4. Åh, vad gott! Det här ska göras när våran grillsäsong ska öppnas! :)
    Ha en toppen fredag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  5. Burgarna blir helt galet goda när man maler färsen själv av högrev! Har vi bjudit på idag på Lowes kompiskalas.

    SvaraRadera
  6. Klart en smarrig burgare ska avnjutas tillsammans med ett gott rötjut! Dom ser verkligen fantastiskt goda ut dina hemburgare, förstår att dom hamnar på listan.

    Kramar

    SvaraRadera
  7. Skickar du hit en sån nästa gång???

    Note to self: köpa köttkvarn.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.