onsdag 5 februari 2014

MOZZARELLAGRATINERADE KÖTTBULLAR I KRÄMIG TOMATSÅS



Mozzarella är en av mina favoritostar. Inte helt naturell, för då är den ganska så trist. Men bara genom att salta och peppra lite på den så händer det något. Får man sedan lite basilikaolja, tomat och basilika upptill så blir det ännu bättre. I den här rätten fick mozzarellan gratineras över köttbullar i den krämiga tomatsåsen. Crazy good, om jag får säga det själv, och det bästa är att jag får det.  

Köttbullar
700 g köttfärs
1 liten gul lök
1 dl grädde
1 msk fond (schalottenlöksmak)
1 ägg 
1 msk salt
svartpeppar

Finhacka löken. Blanda samman alla ingredienser och forma till köttbullar. Stek köttbullarna i smör. 




Krämig tomatsås
370 g krossade tomater (Mutti)
1 1/2 dl grädde
1/2 msk soja
3 msk finhackad persilja
salt & svartpeppar

2 mozzarellabollar eller en stor rulle till gratineringen.

Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt puttra i några minuter. 

Häll såsen över köttbullarna och toppa med mozzarella skuren i skivor. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca. 25-30 minuter. De sista minuterna ändrar jag till grill, för att få fin färg på osten. 





En maträtt jag absolut rekommenderar er att testa. Om inte med mitt köttbullsrecept så med ert eget eller er mammas eller kanske gamlafarmors. 




//Malin





11 kommentarer:

  1. Jag älskar mozarella när den är kall, gärna med olivolja, salt och peppar på. Men varm, nä, det går bara inte. Tycker det smakar gummi! Vet inte hur många amerikaner som förfasat sig över detta eftersom de typ alltid har mozarella på sin pizza. Haha.

    SvaraRadera
  2. mums verkar hur gott som helst. Tack för inbjudan till träffen, jag lovar att meddela svar inom kort kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Fasen vad gott, alltså. Jag älskar rå mozzarella, speciellt buffelmozzarella. Jag har hört talas om det där som heter burrata, att det ska vara ÄNNU festligare, men sånt går inte att få tag i här där jag bor....

    SvaraRadera
  4. Mozarella & köttbullar, en ny kombo för mig, men jag älskar både mozarella & köttbullar så det kan ju inte vara fel, spännande & helt klart värt att prova! Tack Malin,
    Kram Tiina

    SvaraRadera
  5. det ska jag nog pröva... låter gott och enkelt och kul att pröva recept med mozarella...

    SvaraRadera
  6. Mm, det här är en höjdare, köttbullar och mozzarella kan inte gå fel! Men mozzarella, solmogna tomater, basilika, olivolja, salt och svartpeppar... Finns det got bättre?!

    SvaraRadera
  7. Supergott! Testa att tärna mozzarella och blanda i färsen - också mycket gott!
    Vad det gäller min detox. Jag får ju äta en massa! Vad tror du alla vegetarianer äter? Eller de som inte tål gluten eller mjölk? Finns massor av alternativ. Plus att jag kommer äta kyckling, ägg, fisk och skaldjur.
    Jag ska köra på ett tag till i alla fall. Jag hoppas att det kommer leda till att vi kommer äta mer vegetarisk och hitta nya alternativa ingredienser.

    SvaraRadera
  8. En av mina absoluta favoriträtter! Jag brukar riva över lite parmesan också. Mozzarella är en favorit, speciellt i en caprese bara osten är så där mjuk och fin. Känns väldigt matig också!

    Trevlig helg säger jag redan nu - och kram!

    SvaraRadera
  9. Åh kära nån så gött det såg ut. Två favoriter i kombo. Det ska absolut testas!

    SvaraRadera
  10. Detta är ytterligare ett av dina recept jag provat som är enkelt och jättegott!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.