tisdag 10 december 2013

TACO-OMELETT MED FÄRSKOSTTÄCKE



När vi äter tacos här hemma, vilket vi gör ganska så ofta, så blir det nästan alltid köttfärs över. Oftast äter vi upp resterna till middag dagen efter, men i bland lägger jag den i frysen. Det underlättar vid dagar som i dag, då jag inte tänkt till om vad som ska lagas och inget har tagits upp ur frysen. 

I dag gjorde jag varma mackor till barnen och omelett till mig och Lars. Alla nöjda, glada och framför allt mätta!



Taco-omelett med färskosttäcke
5 ägg
1 dl grädde
salt & peppar

4 dl tacofärs

1 dl grädde
1 burk färskost för matlagning
2-3 dl riven parmesanost
peppar

Nachoschips

Smöra en liten ugnsfast form. Vispa samman ägg och grädde, salt och peppar. Häll i formen och ställ in i ugnen på 200 grader i ca. 15 minuter. Omeletten måste ha börjat stelna innan den tas ut.
Ta ut formen och fördela tacofärsen ovanpå. Höj nu värmen till 225 grader.
Vispa samman grädde, färskost och riven ost. Dra även några varv med pepparkvarnen innan blandningen breds på färsen. 
Ställ in formen i ugnen igen och låt den där stanna i ca. 15 minuter, eller tills den börjar få färg. De sista fem minuterna kan man lägga några nachoschips på toppen och strö över lite riven ost. 

Servera med en god sallad och tacosås. Riktigt god och härligt krämig blev den här rätten. Så kom ihåg att göra mycket tacofärs nästa gång ni äter tacos. 




I morgon eftermiddag ska jag till Halmstad och fika med fina och galet talangfulla Linda Lomelino med bloggen Call me cupcake. Ska bli riktigt mysigt, och dessutom spännande att höra vad hon har för framtidsplaner.



Ha en bra vecka kära vänner!

//Malin




8 kommentarer:

  1. Detta låter ju så himla gott! Har ett recept sparat i min måste-prova-mapp någonstans, ska lätt prova!

    SvaraRadera
  2. Skojigt recept:) Omelett är inte det första man tänker på samman med tacos.
    Kram

    SvaraRadera
  3. spännande blir till att spara och testa vid tillfälle

    SvaraRadera
  4. Omelett - världens bästa restmat :)

    SvaraRadera
  5. Varje gång jag tittar in hos dig så blir jag så sugen på musslor när jag ser den där bilden i din header! Det där var ju ett supertips för att ta hand om överbliven tacofärs som jag annars älskar att äta med ris och ärtor...

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  6. Mmm...jättegott med sådan omelett! Perfekt sätt att ta vara på rester! :)
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  7. Vilken oerhört smarrig resträtt, den ska läggas på minnesbanken!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.